Helle Thorning-Schmidt har ikke ændret holdning til bankpakkerne. Vi står fuldt ud bag aftalerne om bankpakkerne, siger hun.

Regeringen bakker fuldt ud op om den meget omdiskuterede Bankpakke II, der i 2009 var med til at holde hånden under en række danske banker.

- Vi forhandlede de her bankpakker. Det var en meget vanskelig situation og en meget vanskelig tid. Vi står fuldt ud bag de bankpakker, som vi var med til at indgå aftaler om. Det skal der ikke være nogen tvivl om, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt, der, da aftalen blev indgået, var leder af oppositionen.

Det er dokumentaren »Sikke en fest«, der blev sendt på DR mandag aften, der for alvor har sat gang i diskussionen om bankpakkerne, for ifølge dokumentaren kan aftalen have kostet den danske stat milliarder.

Efter pres fra bankdirektørerne i henholdsvis Nordea og Danske Bank fjernede daværende økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) nemlig ifølge dokumentaren en såkaldt upsidemodel fra bankpakken, der ellers skulle sikre, at staten som betaling for at redde bankerne fik en andel i deres fremtidige kursgevinst.

I dokumentarprogrammet kalder Socialdemokraternes nuværende gruppeformand, Henrik Sass Larsen, ændringen for danmarkshistoriens største tyveri, men det får ikke Helle Thorning-Schmidt til at ændre holdning.

Hun siger, at »historien er også velkendt i forhold til den del af det, der vedrører upside«

- Men det ændrer ikke ved, at selvfølgelig står vi fuldt ud bag de aftaler, vi har indgået dengang om bankpakkerne, siger hun.

Lene Espersen har tidligere afvist kritikken af forløbet.

- Kritikken er skudt fuldstændig ved siden af i forhold til den saglige behandling, der fandt sted. Den Upside-model, som Politiken beskriver, var ganske rigtig på bordet, men holdt ikke i forhold til de præmisser, vi havde opstillet: Nemlig at bankerne skulle behandles ligeværdigt, og at sammenlignelige banker skulle have ensartede vilkår, har hun tidligere sagt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.