Tidligere skatterådgiver for Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnock, d. 15 novemnber, da han blev afhørt i skattesagskommisionen, der skal afdække om Troels Lund Poulsen uretmæssigt forsøgte at påvirke Thornings skattesag.Nu indrømmer Holm, at det var en bevidst strategi, at plante rygtet om at Kinnock var bøsse hos Skats direktør, for at få myndighederne til at trække sig fra sagen.
Tidligere skatterådgiver for Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnock, d. 15 novemnber, da han blev afhørt i skattesagskommisionen, der skal afdække om Troels Lund Poulsen uretmæssigt forsøgte at påvirke Thornings skattesag.Nu indrømmer Holm, at det var en bevidst strategi, at plante rygtet om at Kinnock var bøsse hos Skats direktør, for at få myndighederne til at trække sig fra sagen. Foto: Torkil Adsersen
Da Frode Holm august 2010 mødtes med direktøren for Skat, var det en bevidst strategi, at viderebringe et falsk rygte om, at Helle Thornings mand Stephen Kinnock var homoseksuel.

Det siger jurist Frode Holm, der har fungeret som Thorning og Kinnocks skatterådgiver, i Politiken Søndag.

- Min opgave var at få sagen (sagen om Kinnock var skattepligtig i Danmark. Red.) afsluttet... Selv om man siger, at Danmark er et frisindet land, var det (homo-rygtet. Red.) et godt kort at spille.  Myndighederne trækker sig altid for at det ikke skal opfattes som snagen. Det er en klassiker, siger Frode Holm i Politiken.

Og Thornings tidligere skatterådgiver bekræfter citatet overfor BT:

Frode Holm, er du korrekt citeret i Politiken?

- Jo, det tror jeg nok, jeg er.

Så vil jeg meget gerne have, at du uddyber det, du siger om, at det er et godt kort at spille homo-rygtet?

- Nej, det vil jeg ikke. Det ville Politiken også have mig til. Det har jeg ikke lyst til, og det gør jeg heller ikke overfor dig.

Hvorfor ikke?

- Det gør jeg bare ikke.

Men det er jo en bekræftelse af, at det er en helt bevidst strategi fra din side, og ikke bare en uigennemtænkt hypotese, som du tidligere har sagt?
 
- Nej, nej. Det der var uigennemtænkt var, at det fremstod som en kendsgerning, og ikke som et tænkt eksempel. Erling Andersen (Skats direktør) opfattede det som et statement. Som en faktuel kendsgerning, og det er jeg ked af, at jeg ikke fik sagt, at det ikke var.

Men stadig, så siger du nu, at 'det var et godt kort at spille'. Så er det jo en helt bevidst strategi, du har haft, når du har tænkt sådan?

- Prøv at høre her, der er visse forretningshemmeligheder, som I journalister aldrig kan få adgang til. Sådan er det.

Hvad mener du med det?

- Det jeg siger.

Men det er jo også en bekræftelse af, at det var en bevidst strategi, at plante homorygtet, så Skat ville lægge sagen ned?

- Ved du hvad, jeg gider ikke sige mere. Sådan er det. Jeg har ikke flere kommentarer. Så du må have en god dag, og farvel, siger Frode Holm fra sit hus i Gentofte, og lægger røret på.

Jurist Frode Holm er ikke længere økonomisk rådgiver for Thorning og hendes mand Stephen Kinnock. 
  
Skat afgjorde Kinnocks skattesag til fordel for Kinnock, der ikke anses for at være skattepligtig i Danmark.

Skattesagskommisionen handler således ikke om den sag, men primært om, at afdække om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen uretmæssigt forsøgte at påvirke Thorning/Kinnocks skattesag, for derved at høste politiske fordele, da den var til behandling i Skat.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.