Lyt til artiklen

Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt svarer nu på B.T.s anklager om, at hun ikke har styr på sine private skattesager.

S-leder Helle Thorning-Schmidt tager nu til genmæle overfor avisen B.T., som, hun mener, kommer med unøjagtigheder i deres dækning af hendes skatteforhold.

Statsministerkandidaten vil ikke udtale sig om indholdet af sagen, fordi den omhandler private oplysninger, der er blevet lækket til B.T.

- For det første er jeg dybt rystet over, at den slags oplysninger kan komme ud af skat. Det burde slet ikke kunne lade sig gøre, siger hun til Berlingske.

B.T. skriver på baggrund af oplysninger fra Skat, at Helle Thorning-Schmidt uberettiget har udnyttet sin britiske ægtefælles skattefradrag, og dermed har hun fået udbetalt for meget i løn i årene 2000-2005. Dermed har hun ifølge B.T.'s beregninger sparet 152.000 kroner i skat.

Thorning ønsker ikke at gå dybere ned i sagen:

- Jeg håber danskerne har forståelse for, at jeg ikke vil udtale mig om mine private forhold på den måde. Mine skatteforhold er undersøgt til bunds af Skat sidste år, og konklusionen var, at der ikke var noget at komme efter. Jeg har ikke haft og har ikke noget udestående med Skat, og så har jeg ikke så meget at sige om den sag, siger hun videre.- Jeg vil sige, det jeg plejer at gøre om B.Ts historier, at ligesom de andre historier, så er denne også fyldt med unøjagtigheder.
Er det en falsk historie?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer.

Er det korrekt, at du er kommet til at bruge din mands fradrag?

- Jeg har ikke nogen kommentar til sagens detaljer, for jeg vil ikke ind og diskutere mine private forhold i pressen.