Helle Thorning-Schmidt skal være direktør i Red Barnet.
Helle Thorning-Schmidt skal være direktør i Red Barnet. Foto: Nils Meilvang

Efter mere end 20 år i politik og efter ti år som formand for Socialdemokraterne vinker Helle Thorning-Schmidt nu farvel til dansk politik.

Den tidligere statsminister har nemlig fået et topjob som administrerende direktør i den globale afdeling af Red Barnet, kendt som Save the Children International.

Det er dog ikke uden vemod, at hun siger farvel til politik. Det fortæller Helle Thorning-Schmidt onsdag aften i et interview i TV-Avisen.

»Jeg forlader politik nu. Jeg har været i politik i 20 år og formand for mit parti i 10 år, og det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel til det,« siger hun og tilføjer:

»Men jeg åbner nu et nyt kapitel, nemlig med børnene, som ligger mit hjerte meget, meget nær.«

Helle Thorning-Schmidt

»Det er et scoop«

Tidligere onsdag erfarede BT, at Helle Thorning-Schmidt ville få topjobbet, og onsdag aften bekræftede Red Barnet, at hun bliver administrerende direktør i Save the Children International, der har hovedsæde i London.

Det glæder den danske generalsekretær i Red Barnet Jonas K. Lindholm, som ser frem til at blive kollega med den forhenværende statsminister.

»Selvfølgelig er det her et scoop. I Red Barnet glæder vi os over, at man har valgt en stærk, dansk profil til den her tunge lederstilling i Red Barnet international,« siger Jonas K. Lindholm til BT.

Helle Thorning-Schmidt

Selv forklarede Helle Thorning-Schmidt i TV-Avisen, at det havde været en lang proces at få jobbet.

»Jeg har været til adskillige interviews, så jeg er stolt af, at det er lykkedes for mig, og at de kunne se mine kvalifikationer,« siger hun.

En hjertesag

Save the Children International er 'hatten' over de 120 landeorganisationer, der favner mere end 25.000 medarbejdere.

Helle Thorning-Schmidt afløser Jasmine Whitbread, der annoncerede i sommeren 2015, at hun ville træde tilbage ved udgangen af 2015 efter fem år på topposten. En post, som Helle Thorning-Schmidt ser frem til at få.

»Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug,« udtaler Helle Thorning-Schmidt i pressemeddelelsen fra Red Barnet.

Thorning

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.