Statsministerens ugentlige pressemøde. Statsminister Helle Thorning-Schmidt møder medierne i Statsministeriet ved det ugentlige pressemøde tirsdag dag den 8. januar. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013)
Statsministerens ugentlige pressemøde. Statsminister Helle Thorning-Schmidt møder medierne i Statsministeriet ved det ugentlige pressemøde tirsdag dag den 8. januar. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser al snak om at hun ikke skulle være statsminister og S-formand ved næste valg. Det er der ellers kilder både blandt ministrene og i folketingsgruppen, der anonymt har stillet spørgsmålstegn ved i flere medier.

- Jeg har meget lidt respekt for anonyme kilder. Hvis de har noget at sige, må de komme frem og sige dert til mig, sagde Helle Thorning-Schmidt på sit første officielle pressemøde i det nye år.

- Jeg har sagt, at jeg vil være S-formand i 100 år. Og der er kun gået otte. Så der er 92 år endnu, sagde hun.

Hun blev spurgt om hun kunne garantere, at hun er S-formand ved næste valg.

- Ja, det giver da sig selv, lød det selvsikkert fra statsministeren.

Diskussionen i korridorerne om, om Helle Thorning-Schmidt kan blive nødt til at gå af, f.eks. til et topjob i EU, tog fart efter at finansminister Bjarne Corydon i et interview i Politiken 16. december, ikke svarede klart på, om han selv kunne finde på at gå efter posten. Men Helle Thorning-Schmidt synes ikke man skal lægge så meget i de overvejelser.

- Man skal passe på med at koge suppe på den slags, sagde hun.

Det var i det hele taget en ret selvsikker statsminister, der tog hul på det nye år. Da hun blev spurgt om hun overvejede at genoptage trepartsforhandlingerne med fagforbundene og arbejdsgiverne, lød svaret:

- Næh. Jeg synes ikke man skal gå tilbage til en fuser.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.