Statsminister Helle Thorning-Schmidt møder medierne tirsdag den 6. december i Statsministeriet til det ugentlige pressemøde. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2011)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt møder medierne tirsdag den 6. december i Statsministeriet til det ugentlige pressemøde. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2011) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Kontanthjælpsmodtagere skal tage et arbejde fra den ene dag til den anden, understreger Thorning.

Kontanthjælpsmodtagere skal tage et arbejde fra den ene dag til den anden, understreger Thorning.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) understreger, at kontanthjælpsmodtagere skal påtage sig et arbejde, hvis de har mulighed for at få et arbejde.

- Hvis man er kontanthjælpsmodtager, skal man påtage sig et arbejde fra den ene dag til den anden, hvis der er et arbejde, siger hun på sit ugentlige pressemøde.

- Ingen skal kunne vælge mellem kontanthjælp og at påtage sig et arbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

LÆS OGSÅ:
kontanthjælp


LÆS OGSÅ:
Rådighedsbeløb64321

Statsministeren kalder det en stærk provokation for de arbejdende på lav løn, at en tredjedel af de kvindelige kontanthjælpsmodtagere ikke ønsker et arbejde.

Hun henviser dermed til konklusionen i en analyse, Dansk Arbejdsgiverforening har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, og som Jyllands-Posten offentliggør tirsdag.

Samtidig skyder hun skylden for tilstanden over på den tidligere regering.

- Det er resultat af 10 års forsømmelser. Vi har brug for en kontanthjælpsreform, siger Helle Thorning-Schmidt.

LÆS OGSÅ:
Ledigheden fortsætter med at stige


LÆS OGSÅ:
ny

Men her går statsministeren over stregen i sin kritik af den tidligere regering, siger tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), der nu er integrationsordfører for Venstre.

- Det er lodret forkert, når Thorning påstår, at den tidligere regering lod stå til i forhold til kontanthjælpsmodtagerne.

- Vi strammede rådighedsregler og krav til de ledige af flere omgange, men hver eneste gang skete det under højlydte protester fra S og SF, siger Inger Støjberg.

Hun mener, at Thorning siger en ting til danskerne, men i virkeligheden gør noget helt andet:

- Når regeringen vælger at afskaffe kontanthjælpsloftet, starthjælpen og 225-timers reglen, så kan det for flere tusinde mennesker ikke længere betale sig at arbejde.

- Det betyder, ifølge de oplysninger regeringen selv har lagt frem, at endnu flere mennesker vil hænge fast i kontanthjælpssystemet, siger Inger Støjberg.

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er mandlige modtagere af kontanthjælp langt mere villige til at tage et arbejde. Kun knap 6 procent af mændene svarer, at de ikke ønsker et arbejde.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.