Lars Barfoed forlader posten som formand for de Konservative og bliver sendt af sted med rosende ord fra både statsministeren og Venstres formand.

Sædvanen tro bliver meldingen om en partileders afgang mødt med rosende ord. Både statsministeren og lederen af den borgerlige opposition var således onsdag aften ude med en tak til Lars Barfoed (K), der har annonceret sin snarlige afgang som konservativ leder.

»Jeg har gennem flere år haft et tæt og fortroligt samarbejde med Lars Barfoed. Det har jeg trods vores politiske uenigheder sat stor pris på,« lyder det ifølge TV 2 News i en kommentar fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Også fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), lød der onsdag rosende ord til den snart forhenværende formand for de Konservative.

»Jeg vil gerne takke Lars Barfoed for hans store indsats. Lars var med til at tage ansvar i en svær tid, hvor vi fik gennemført de efterløns-, dagpenge- og skattereformer, som lagde fundamentet under dansk økonomi,« lyder det i en skriftlig kommentar fra Venstre-formanden.

Begge partiledere bød samtidig Lars Barfoeds ventede efterfølger på posten velkommen. Lars Barfoed har selv udpeget Viborg Kommunes borgmester, Søren Pape Poulsen (K), som sin arvtager.

»Jeg kender ham som en vellidt, respekteret og sympatisk politiker med et stort personligt engagement. Jeg ser frem til samarbejdet med Søren Pape som ny politisk leder for de Konservative,« lyder det ifølge TV 2 News fra Helle Thorning-Schmidt.

Lars Løkke Rasmussen stemmer i:

»Jeg byder Søren Pape Poulsen velkommen. Jeg glæder mig til samarbejdet, og jeg har her til aften ønsket ham tillykke med hans nye lederposition«.

Søren Pape Poulsen skal formelt vælges til ny politisk leder på et gruppemøde i folketingsgruppen torsdag formiddag.

Andre læser også