»En ny start«.

Med brede smil trådte Danmarks nye SR-regering mandag formiddag ud på Amalienborg Slotsplads efter at have været til audiens hos Dronningen.

20 ministre - nye som gamle - udgør den nye regering, som officielt får navnet »Regeringen Helle Thorning-Schmidt II«, fordi SF er trådt helt ud. Det er ottende gang i danmarkshistorien, at landet skal ledes af en regering bestående af Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre.

Regeringen 3.2.14

»Det her er den nye regering. Det er Socialdemokraterne og de Radikale, som igen er i regering. Vi er to partier, hvis historier er indfiltret med hinanden. Og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med arbejdet,« sagde statsministeren, efter den nyudnævnte transportminister Magnus Heunicke (S) fik overrakt blomster og kram fra sine to døtre, som selvfølgelig var mødt op på slotspladsen.

»Vi er overbeviste om, at hvis vi fortsætter det arbejde, som vi allerede har skabt, så kan vi fortsat skabe bemærkelsesværdige resultater for Danmark,« fortsatte Thorning.

Med dagens regeringsomdannelse har Helle Thorning-Schmidt ændret på sin regering hele seks gange siden, hun kom til magten i efteråret 2011. Den seneste ministerrokade fandt sted så sent som 12. december og var udløst af Morten Bødskovs (S) afgang som justitsminister.

Regeringen 3.2.14

Ikke overraskende blev statsministeren derfor spurgt, om denne rokade så også var den sidste.

»Det håber jeg jo hver gang. Men dette her er noget lidt andet. Det her er en anden regering. SF er trådt ud af regeringen, og dette her er en ny regering. Og som vi alle sammen føler, så er det også en ny start,« sagde statsministeren.

Senere mandag skal de afgående SF-ministre forbi Amalienborg for at sige farvel til Dronningen. Også de fik et par ord med på vejen fra Helle Thorning-Schmidt:

»Vi har haft et godt samarbejde med SF, men vi glæder os også meget til at komme i gang med det her samarbejde. Vi har nogle nye, dygtige ministre med på holdet,« sagde hun.

Andre læser også