Der er intet til hinder for, at Henrik Sass Larsen kan få en ministerpost trods tidligere forbindelser til rockermiljøet. Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen.

Ingen kan forhindre Helle Thorning-Schmidt (S) i at give Henrik Sass Larsen en ministerpost, hvis statsministeren har lyst til det.

Heller ikke selvom Henrik Sass Larsen ikke kunne sikkerhedsgodkendes kort efter valget sidste år, da ministerposterne i første omgang skulle fordeles.

- Helle Thorning-Schmidt har suveræn ret til at afgøre, hvem hun vil have som minister i dette land, og det har PET ingen indflydelse på. PET foretager kun sikkerhedsundersøgelse, ikke sikkerhedsgodkendelse, medmindre der er tale om politifolk, siger tidligere operativ chef i Politiet Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen til Berlingske Nyhedsbureau.

SKAL HENRIK SASS LARSEN VÆRE MINISTER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

- PET sikkerhedsgodkender ikke. PET sikkerhedsundersøger. Den eneste, som suverænt kan afgøre en sikkerhedsgodkendelse, det er statschefen og i det her tilfælde statsministeren, understreger Hans Jørgen Bonnichsen.

Det var altså statsministeren og ikke PET, der stemplede Henrik Sass Larsen som »ikke sikkerhedsgodkendt«. Det skete, efter den daværende politiske ordfører for Socialdemokraterne .

Denne rocker, Torben Ohlsen Jensen, også kendt som Suzuki-Torben, har selv fortalt, at han henvendte sig til Sass, fordi han håbede at få hjælp til en sag om forældremyndighed.

Ifølge Informations oplysninger vil Helle Thorning-Schmidt præsentere Henrik Sass Larsen som ny gruppeformand i partiet onsdag. Og vejen mod en opgave som minister skulle være fri, hvis statsministeren altså vurderer, at Sass kan sikkerhedsgodkendes, hvilket er et krav til en minister.