Lyt til artiklen

Helle Thorning vendte i dag 180 grader. Nu erkender hun selv for første gang, at hendes mand var skattepligtig i 2009.

På dagens pressemøde i forbindelse med Socialdemokraternes sommergruppemøde erkendte Helle Thorning for første gang selv, at hendes mand Stephen Kinnock var skattepligtig i 2009.

reddede

Dermed er hun vendt 180 grader siden sidst hun mødte den samlede presse i lufthavnen, for at svare på spørgsmål efter B.T.'s afsløringer.

Dengang sagde hun, at manden ikke var skattepligtig i 2009, men at han ville betale skatten alligevel, da hun ikke ønskede at være så meget som i nærheden af en eventuel gråzone.

Bt.dk mødte Helle Thorning efter dagens pressemøde.

Helle, du erkender nu, at Stephen er skattepligtig i 2009. Er den eneste grund til, at I nu betaler skat i 2009 ikke, at I er blevet afsløret af B.T.?


- Om vi havde afleveret eller ej, hvis B.T. ikke havde skrevet noget, er et hypotetisk spørgsmål. Nu har vi afleveret en selvangivelse og Stephen betaler skat fra og med 2009.

Hvordan kan vi være sikre på, at du har givet Skat de rigtige oplysninger, når de er i strid med, hvad du tidligere har skrevet til Justitsministeriet og sagt til pressen?


- Vi har givet Skat al den dokumentation vi har, og jeg er sikker på, de vil komme frem til, at alt er gået efter reglerne.

Må vi se den dokumentation?

- Nej, det er kun Skat, der får den at se.