Statsministeren ønsker dog ikke at kommentere kritikken af DONGs bestyrelse.

Det er positivt, at tidligere finansminister Claus Hjort-Frederiksen (V) har erkendt et medansvar for Finansministeriets passive rolle i forhold til DONG i perioden fra 2008 til udgangen af 2010.

Det konkluderer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), efter Rigsrevisionen onsdag har rettet kritik af blandt andet Finansministeriets rolle. Om beretningen fra Rigsrevisionen siger Thorning:

- Meget af det vedrører jo interne ting i DONG, så er der en del af det, der vedrører kritik af Finansministeriet, og der har jeg bemærket, at tidligere finansminister Claus Hjort-Frederiksen har påtaget sig et medansvar for det. Det er rigtig godt, for det var i tiden før regeringsskiftet, siger Helle Thorning-Schmidt.

I forbindelse med kritikken fra revisionen har Claus Hjort-Frederiksen til TV 2 News sagt, at »det er klart, at som den øverst ansvarlige finansminister, så har jeg jo selvfølgelig et medansvar for det,« og den melding er Thorning altså godt tilfreds med.

I Rigsrevisionens beretning kritiseres en række af DONG Energys investeringer, og Finansministeriets rolle får en hård medfart, da staten ejer næsten 80 procent af selskabet.

- I perioden fra 2008 til udgangen af 2010 indtog Finansministeriet således en mere afventende position. DONG Energy iværksatte i denne periode et omfattende investeringsprogram med vidtrækkende betydning for selskabets økonomi. Strategien og investeringsprogrammet har medført øgede risici for staten, lyder det i beretningen.

Rigsrevisionen retter også kritik af DONGs bestyrelse, men Helle Thorning-Schmidt ønsker ikke at kommentere bestyrelsens rolle.

Spørgsmål: Nu er staten ejer af DONG, hvad siger du til den kritik, der er af DONGS bestyrelse?

- Det tror jeg ikke, det tjener noget formål at gå ind i det. Nu skal Statsrevisorerne også se på den, men det er forhold, der har været fremme før så at sige, og bestyrelsen har også taget konsekvensen af det, siger Thorning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.