Statsminister Helle Thorning-Schmidt fordømmer angrebet på Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard.

Tirsdag forsøgte en person angiveligt at skyde den islamkritiske formand for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. En afskyelig handling, lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Et angreb på Lars Hedegaard er en afskyelig handling, som jeg fordømmer på det kraftigste. Og det gør det kun værre, hvis handlingen har baggrund i et forsøg på at forhindre Lars Hedegaard i et bruge sin ytringsfrihed, skriver Thorning i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi kender endnu ikke de nærmere omstændigheder. Politiet arbejder på højtryk med at finde ud af sagens sammenhæng, understreger statsministeren.

Ifølge politiet skete skyderiet foran Lars Hedegaard hjem på Pelargonievej på Frederiksberg.

- Manden retter henvendelse til den forurettede og afgiver skud mod ham. Men skuddet går hen over hovedet på forurettede, fortæller politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi.Da gerningsmanden forsøger at skyde igen, »klikker pistolen«, hvilket enten kan betyde, at patronen er defekt, eller at der ikke er nogen patron, forklarer Borg.Efter det mislykkede forsøg, løber manden med sin pistol fra stedet, og forurettede slår alarm. Politiet er i øjeblikket talstærkt til stede i området og efterforsker sagen.