Socialdemokraternes formand har godt og vel en million i årlig indtægt. Ifølge Skatteministeriets indkomstfordeling er der kun 20.000 danskere- altså under en halv procent af befolkningen - der runder dette syvcifrede beløb.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den skattepligtige indkomst for Helle Thorning er dog knap 900.000 kr. Hver måned får hun nemlig 4.727 kr. i skattefrit omkostningstillæg fra Folketinget oven i sin løn - hvilket svarer til 114.456 kr. om året, hvor man regner skatten med.

Hver eneste måned modtager Helle Thorning-Schmidt 49.409 kr. for at være medlem af Folketinget.

Socialdemokraterne lægger 19.700 kroner oveni som månedsløn for at være formand for partiet. Og endelig sidder hun i bestyrelsen for Nationalbanken. Det får hun 54.310 kr. for om året, oplyser statens bank.


Hendes mand Stephen Kinnock har siden 2009 været direktør for World Economic Forum i Schweiz. Det giver ham ifølge Helle Thorning-Schmidt en årlig løn på den pæne side af millionen. Samlet når parret altså op over to mio. kr.

Helle Thorning-Schmidt har ellers ved flere lejligheder fortalt, at hun ikke tjener mere end almindelige danskere. Og det selv om hun altså ifølge Skatteministeriet er blandt den halve procent rigeste i landet.


Da hun 30. november 2010 medvirkede i radioprogrammet Køter på P3, udtalte hun således, at hun ikke har tænkt sig at hæve skatten for folk som hende selv med almindelige indtægter.

- For vores almindelige lønindkomst - altså alle os med almindelige lønninger - stiger skatten ikke.

Og da Helle Thorning 2. juni 2010 skulle debattere med Lars Løkke Rasmussen i folketingssalen, udtalte hun:

- De allerrigeste danskere, som Venstre og Dansk Folkeparti har givet nogle enorme skattelettelser - jeg tilhører ikke selv denne gruppe - vil komme til at betale lidt mere i skat, end de gør i dag.

Over for B.T. erkender Helle Thorning-Schmidt i dag, at hun ikke burde have beskrevet sin løn som almindelig.

- Det er rigtigt, at jeg ikke burde have beskrevet min løn som en almindelig løn. Alle i Folketinget tjener mere end en gennemsnitsdansker. Og en socialdemokratisk partiformand har også et formandsvederlag. Jeg har i dag ikke en skattepligtig indkomst på en million kr. om året. Hvis jeg en dag kommer til at tjene mere end en million, skal jeg selvfølgelig også betale millionærskat, hvis den, hvad jeg håber, bliver indført. Det siger sig selv, skriver hun til B.T.