Danmark er fortsat alene om at kæmpe for en dansk EU-rabat, men de danske argumenter gør indtryk, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt efter mødet med den franske præsident.

Onsdagens møde mellem den franske præsident, Francois Hollande, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke været nok til at overbevise den franske præsident om, at Danmark i forbindelse med EUs langsigtede budget skal have en rabat på en milliard kroner.

Helle Thorning-Schmidt tror dog, at de danske argumenter har gjort indtryk på den franske præsident.

- Jeg tror, det gør indtryk, at vi ikke arbejder med, at vi skal have hver eneste krone, vi giver, tilbage. Sådan har vi det ikke i Danmark. Vi er parate til at være solidariske, siger hun efter mødet med Francois Hollande, der foregik onsdag eftermiddag i Paris.

Frankrig er principielt imod rabatter i forhold til EUs budget. Den principielle modstand deler Helle Thorning-Schmidt, men virkeligheden er en anden, siger hun.

- I den bedste af alle verdener ville der ikke være rabatter, men det ser ud til, at der også er det, når vi indgår aftale om det næste flerårsbudget, og i den verden er det ikke længere rimeligt, at Danmark ikke også har en rabat, siger hun.

- Jeg forstår godt de, der er skeptiske, og jeg skal understrege, at det stadig er Danmark, der helt alene argumenterer for, at Danmark skal have den rabat, men vi fortsætter, siger Helle Thorning-Schmidt, der samtidig holder fast i, at Danmark efter mødet med den franske præsident står lige så stejlt på kravet om rabatten som tidligere.

- Det handler ikke om, at vi ikke vil være solidariske i Europa. Det vil vi meget gerne, og vi er også stadig et af de lande, der betaler meget til EU, men vi er også nødt til at se på, hvad der er ret og rimeligt de næste syv år, siger hun.

Helle Thorning-Schmidt benyttede også mødet med den franske præsident til at drøfte forhandlingerne om et fælles, europæisk banktilsyn samt den forværrede situation i Syrien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.