Statsminister Helle Thorning-Schmidt er nu parat til at ændre dagpengesystemet, fremgår det af en intern mail, der er blevet sendt rundt til partifæller.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) melder sig nu parat til at ændre det udskældte dagpengesystem. Det fremgår af en intern mail, som partilederen har sendt til sine partifæller dagen før, at hun skal holde sine 1.maj-taler.

Politiko.dk, Berlingskes politiske site, er kommet i besiddelse af mailen, hvor statsministeren specifikt peger på reglerne for genoptjening som et område, der skal »nytænkes«.

Læs også:

Læs også: 

»Reglerne for genoptjening fungerer ikke godt nok. Derfor skal genoptjeningsreglerne nytænkes,« skriver Helle Thorning-Schmidt blandt andet i mailen, som er sendt ud til alle socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

Helle Thorning-Schmidt har hidtil stået fast på, at hun vil afvente dagpengekommissionens forslag, der først vil komme med deres betænkning i september, efter et folketingsvalg er blevet afholdt.

Statsministeren har tidligere sagt, at et nyt dagpengesystem skal være »bedre« og sikre, at færre falder ud af systemet.

Hun lægger i mailen konkret op til, at »lønmodtagerne skal have et incitament til at tage korte ansættelser« og skriver videre, at »det er uholdbart, hvis det ikke kan betale sig for dagpengemodtagere at tage et job uanset længde«.

Meldingen kommer samtidig med, at en række fagbosser i Berlingske stemmer i et fælles kor, hvor de netop peger på lempelser af genoptjeningsretten som et hovedkrav ved de kommende forhandlinger om et nyt dagpengesystem.

»Det er altafgørende, at man får kigget på genoptjening i et nyt dagpengesystem. Det vigtigste for os er, at langt færre skal falde ud af dagpengesystemet, og her er genoptjening det væsentligste værktøj, hvis vi skal holde os inden for det nuværende kommissorium,« siger LO-formand Harald Børsting til Berlingske.

Dagpengespørgsmålet har martret Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne lige siden de kom til magten i 2011.

I 2010 halverede VK-regeringen dagpengeperioden til to år og hævede samtidig gentoptjeningskravet fra seks til 12 måneders fuldtidsarbejde inden for tre år. Socialdemokraterne gik til valg på et nyt dagpengesystem, men måtte under regeringsforhandlingerne med de Radikale acceptere, at systemet ville forblive urørt valgperioden ud.