Et hidtil hemmeligt brev afslører, at den nu tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt - ifølge Socialdemokraternes eget bogholderi - har afleveret bilag i strid med reglerne i sin første tid som partiformand.

Det kan BT i dag fortælle.

Sagen omfatter fem udgiftsbilag på i alt 23.028 kr., som bogholderiet direkte protesterede mod skulle udbetales til den nu forhenværende statsminister tilbage i 2006.

I brevet, som var stilet til den daværende Socialdemokratiske folketingsgruppe, begrundes protesten med, at ‘bilagene ikke er i overensstemmelse med Den Socialdemokratiske Folketingsgruppes vedtægter og ej heller Folketingets regler for gruppestøttemidler’.

Sagen kommer kort tid efter den netop overståede valgkamp, hvor Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt i et forsøg at fastholde regeringsmagten gentagende gange angreb Lars Løkke Rasmussens troværdighed og gjorde alt for at minde danskerne om Venstre-formandens mange bilagssager. Eksempelvis via den meget omtalte kampagne ‘hvem skal betale Løkkes regninger’, der blev lanceret inden valget.

Bogholderiet, der ifølge BT’s oplysninger på daværende tidspunkt skulle have bestået af en højt respekteret og erfaren bogholder, slår i brevet fast, at både Helle Thorning-Schmidt selv samt daværende næstformand Jan Petersen var gjort opmærksom på, at betalingerne var i strid med reglerne.

Thorning-Schmidt fik med ledelsens velsignelse i sidste ende godkendt bilagene, og ifølge BT’s oplysninger besluttede ledelsen at lade et revisionsselskab tage sig af bilagene.

Hos Socialdemokratiet afviser partisekretær, Lars Midtiby, at have kendskab til BT’s påstande.

»Alle refusioner i Socialdemokraterne foregår naturligvis efter reglerne, og samtlige regnskaber er gennemgået og godkendt af en statsautoriseret revisor. Derfor kan jeg overhovedet ikke genkende de påstande, BT fremfører, og som BT ikke har ønsket at fremlægge dokumentation for. Når vi for ca. 10 år siden entrerede med et ekstern firma til at varetage bogholderiet skyldtes det alene, at det var en både bedre og billigere løsning end den hidtidige. Det havde således intet at gøre med konkrete udgiftsposter.«

Læs meget mere i BT i dag - eller log ind på BT PLUS: 

- Se brevet

- Bjarne Corydon kendte alt til bilagsrod

- Socialdemokratiet skulle betale Thornings gamle avisabonnement

- Ekspert vurderer, at Thorning-bilag er i strid med reglerne

- Thorning mindede danskerne om Lars Løkke Rasmussens bilagsager og gemte sit eget bilagsrod i valgkampen.