Formand for SF's ungdomsafdeling Gry Möger Poulsen er utilfreds med den skatteaftale, hendes bror har forhandlet igennem for regeringen.

Regeringens skattereform er blevet mødt af hård kritik fra flere sider, siden aftalen mellem regeringen, Venstre og de Konservative blev offentliggjort fredag aften. Og nu melder formanden for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU), Gry Möger Poulsen – som er skatteminister Thor Möger Pedersens søster - sig også ind i koret af kritikere. Det skriver Jyllands-Posten.

Formanden for ungdomspartiet deler ikke skatteminister Thor Möger Pedersens positive syn på skatteaftalen.

- Vi havde virkelig gerne set, at mindrereguleringen af overførselsindkomsterne ikke var kommet med, og vi ærgrer os over, at der ikke blev indgået en aftale med Enhedslisten, da vi mener, det ville have givet en mere solidarisk skatteaftale, siger SFU-formand Gry Möger Poulsen.

Ifølge Jyllands-Posten har SFU foreslået, at regeringens projekt skulle finansieres gennem øget beskatning på arv, en finanskat eller en skat på formuer. På den måde kunne man helt have undgået at mennesker på overførselsindkomst blev ramt af skattereformen. Men resultatet blev som bekendt et andet, hvilket ungdomspartiet er stærkt utilfreds med.

Familieliv og politik for sig

Gry Möger Poulsen mener ikke, at den udtalte kritik er et problem på trods af de nære familierelationer politikerne imellem.

- Vi varetager to forskellige positioner i dansk politik. Så vi undgår at tale om de ting, vi er uenige om. Én ting er politik, én anden ting er familie, og det forsøger vi at holde adskilt, siger Gry Möger Poulsen, som ikke deltager i SF’s krisemøde her til aften, da hun er til møde i Norge med SFU’s søsterorganisation, Socialistisk Ungdom.

Gry Möger Poulsen er langt fra den eneste i SF’s bagland, som udtaler kritik af den regeringens skatteaftale. Allerede fredag proklamerede MF Trine Pertou Mach, at hun ikke genopstiller for SF ved næste folketingsvalg, da hun ikke længere kan stå inde for partiets økonomiske politik.

I øvrigt har partiets socialordfører, Özlem Cekic, sagt, at hun vil stemme imod reformen, når den skal til afstemning i folketingssalen, ligesom medlem af landsledelsen Poul Overlund-Sørensen har sagt, at skattereformen ikke lever op til regeringsgrundlaget.