Annette Vilhelmsens manglende inddragelse af landsledelsen i akutaftalen viser, at hun var meget naiv, da hun sagde til baglandet, at hun ville kunne inddrage dem langt mere, mener Berlingskes politiske kommentator.

At SF-formand Annette Vilhelmsen undlod at orientere landsledelsen om akutjobaftalen er et soleklart eksempel på, at hun var meget naiv, da hun sagde til baglandet, at hun ville kunne inddrage de menige SFere langt mere i regeringens beslutninger, hvis hun blev valgt som SF-formand. Det mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Sagen er: Det kan ikke lade sig gøre. Det at sidde i regering er ikke ensbetydende med rundkreds-pædagogik, hvor man løbende kan have diskussioner om alt mellem himmel og jord, siger han til BT.

Hvis Annette Vilhelmsen havde fortalt sit bagland, at den store, nye akutpakke var undervejs, så havde regeringen risikeret, at pakken var blevet lækket, eller at der havde været modstand omkring den, vurderer Thomas Larsen. Og det havde ødelagt hele det forløb, regeringstoppen havde planlagt, mener han.

- Det, der sker i øjeblikket, er, at Annette Vilhelmsen på den hårde måde er ved at støde ind i virkeligheden, og det vil selvfølgelig også resultere i skuffelser i hendes bagland, som havde troet, at de kunne inddrages mere, siger han og fortsætter:

- Det bliver yderst interessant at iagttage, om dette vil udløse en større proteststorm mod Annette Vilhelmsen, eller om det blot er et udtryk for, at der stadigvæk sidder nogle interne modstandere rundt omkring i SF, som vil prøve at genere hende lidt i starten, men som i virkeligheden ikke rigtigt tegner SFs bagland.

Ifølge Thomas Larsen er dette dog også en advarsel til Annette Vilhelmsen om, at der vil være en del, som vil holde hende under nøje observation i denne her tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.