Venstrefløjen vakler i store værdispørgsmål og er i færd med at forære magten tilbage til de borgerlige, skriver tidligere næstformand i SF, Mattias Tesfaye, i et debatindlæg.

Venstrefløjen tager ikke lønarbejdernes bekymringer alvorligt og har ingen fornemmelse for den arbejdende middelklasses følelser.

Det skriver SFs tidligere næstformand Mattias Tesfaye i et debatindlæg i Politiken, hvor han argumenterer for, at venstrefløjen er godt i gang med at forære magten tilbage til de borgerlige.

- Igen efterlader venstrefløjen det folkelige Danmark med en følelse af elitær arrogance og foragt for følelser i den store arbejdende middelklasse. Og igen står vi over for at skulle udvikle en ny solidarisk politik mellem to ubrugelige yderpositioner, skriver den mureruddannede politiker i indlægget.

Tesfaye mener, at tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) idé om tyske lønninger og svenske skatter i Danmark bliver mødt af en venstrefløj, der koncentrerer sig om modtagere af overførselsindkomster og helt glemmer arbejderen.

På spørgsmålet om, hvorvidt Tesfaye er ved at melde sig ind hos Socialdemokraterne, fordi han roser flere af partiets ministre, lyder svaret blot:

- Jeg taler altid pænt om ministre både fra mit eget parti og andre partier. Denne her regering skal genvælges, og jeg mener faktisk, at regeringen er bedre end sit rygte.

Tesfaye forlod sin næstformandspost i partiet 5. december som følge af overensstemmelser om den politiske linje i SF under den nye formand Annette Vilhelmsen. Under det interne formandsvalg i partiet støttede han sundhedsminister Astrid Krag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.