Mattias Tesfaye ville ikke sige nej til en stor post i Socialdemokratiet, men det er ikke en del af hans planer lige foreløbig
Mattias Tesfaye ville ikke sige nej til en stor post i Socialdemokratiet, men det er ikke en del af hans planer lige foreløbig Foto: Torkil Adsersen

Ifølge Mattias Tesfaye var SF til tider splittet i to partier, og efter Astrid Krag tabte formandsvalget til Annette Vilhelmsen begyndte han at overveje nye politiske græsgange.

Det fik afgørende betydning for Mattias Tesfayes politiske fremtid, da SF 13. oktober sidste år valgte Annette Vilhelmsen til partiets nye formand.

På partikonventet i Den Sorte Diamant i København kunne Tesfaye konstatere, at den kandidat, han havde peget på og støttet i formandskampen, sundhedsminister Astrid Krag, var blevet slået, og derfor lakkede hans politiske liv i SF mod enden.

Det forklarer Tesfaye søndag aften til TV 2 News, efter han forinden på Facebook og Twitter havde annonceret, at han havde meldt sig ind i Socialdemokraterne. Adspurgt hvorvidt han var blevet, hvis Astrid Krag var blevet formand, siger han:

- Det er spekulation. Men man kan sige, at det, at Astrid Krag tabte formandsvalget, tvang mig i hvert fald til at gå nogle lange ture og diskutere noget politik med nogle af de mennesker, som jeg har haft stor respekt for gennem mange år, og det er resultat af de overvejelser, der gør, at jeg nu er blevet socialdemokrat, siger Tesfaye.

Annette Vilhelmsen vandt formandskampen overbevisende med 4.793 stemmer mod 2.472 stemmer til Astrid Krag, og i kølvandet på resultatet har SF været inde i en periode, hvor partiet har været splittet, siger Tesfaye.

Splittelsen var med til at skabe fløje i SF, og den tidligere næstformand måtte på et tidspunkt erkende, at han ikke stod med de bedste kort på hånden.

- Hos SF var vi nok i en periode to partier, der var samlet i et, og det er ikke sundt for noget politisk parti. Det ender i intern ævl og kælv hele tiden. Det har enhver, der har kunnet følge med i medierne, også kunnet se, siger Tesfaye til TV 2 News.

- Det, jeg har taget konsekvenserne af, er, at jeg var kommet i mindretal, og det har tvunget mig til at genoverveje, hvordan vi får løst Danmarks store problemer, primært arbejdsløsheden, men også hvordan vi får skubbet dansk økonomi i gang igen, og resultat af mine overvejelser er, at Socialdemokraterne har de bedste svar, siger han.

Tesfaye oplyser i samme forbindelse, at han ikke er »på vej tilbage for at stille op til alle mulige poster«, ligesom han ikke er stillet en folketingspost eller kreds i udsigt hos sit nye parti.

Han vil dog ikke afvise, at det kan komme på tale.

- Jeg siger aldrig nej til nogle gode muligheder, men det er egentlig ikke min ambition. Lige nu søger jeg noget arbejde som murer, når min barsel er færdig, og så skal jeg ud på brædderne igen. Og det tror jeg egentlig, at jeg trænger til, siger han til TV 2 News.

Han er dog parat til at hoppe og springe for sit nye parti, erklærer han. Både hvis det gælder en post til Folketinget, og hvis det handler om mindre sager.

- Hvis de beder mig om det, eller hvis de beder mig om at kravle rundt i lygtepælene eller bage en drømmekage til den lokale generalforsamling , så gør jeg det arbejde, jeg bliver bedt om. Det har jeg altid gjort i de organisationer, jeg har været en del af, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.