Mattias Tesfaye forlader ifølge DR Nyheder sin post som næstformand i SF. ARKIV (SFs folketingsgruppe holder gruppemøde tirsdag d. 11. september 2012 på Christiansborg. Her ankommer Mathias Tesfaye. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012). (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012)
Mattias Tesfaye forlader ifølge DR Nyheder sin post som næstformand i SF. ARKIV (SFs folketingsgruppe holder gruppemøde tirsdag d. 11. september 2012 på Christiansborg. Her ankommer Mathias Tesfaye. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012). (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012) Foto: Torkil Adsersen
Vedholdende rygter på Christiansborg torsdag går på, at Mattias Tesfaye - SFs afgående næstformand - skulle være på vej til skifte til Socialdemokraterne.

Selv afviser Tesfaye, at det skulle være tilfældet.

- Det lyder interessant. Men hvis du lige har haft en kæreste og I så har slået op, så ville du nok lige have brug for at sondere terrænet. Det ville jeg i hvert fald. Det kan godt være, at jeg ville gå i byen, at jeg ville gå på druk og at jeg ville tjekke andre muligheder ud. Måske ville jeg også knalde en anden, men jeg ville have brug for at slikke sår og tænke mig om, siger Tesfaye.

Han fastholder, at han først og fremmest er interesseret i at finde ud af, hvorfor de dårligst stillede vælgere synes det er bedst for dem at stemme på blå partier. Det er helt ulogisk i hans øjne.

Men for at blive i din egen metafor - kunne Socialdemokraterne være 'kærestepotentiale' for dig? Kan du stå inde for deres partiprogram?

- Regeringen har et grundlag, som jeg kan stå inde for. Jeg har efterhånden været medlem af alt, hvad der kan krybe og gå, og derfor afsværger jeg ikke, at jeg også kunne blive medlem hos Socialdemokraterne.

- Men for mig handler det om at have politikken i centrum og sikre opbakning til regeringens politik. Jeg vil gerne finde svaret på, hvordan vi tilbageerobrer vælgere fra Venstre. Og jeg kan være bekymret for om SF vil være mere fokuseret på at rykke stemmer tilbage fra Enhedslisten.

Så du afviser ikke, at du kunne ende hos Socialdemokraterne?

- Foreløbig har jeg betalt kontingent for SF for første kvartal af 2013 og det forventer jeg også at gøre igen.

Mattias Tesfaye bliver far til familiens andet barn i begyndelsen af januar. Og han glæder sig over at få god tid til at forberede hjemmefødslen og de opgaver, han har fået i den forbindelse, som for eksempel at købe et kæmpe kar og sørge for kager til jordmoderen.

Hans kalender er stort set ryddet for politiske møder fra fredag. Men han er sikker på, at han har truffet den rigtige beslutning.

- Jeg er ikke i stand til at arbejde solen sort for et projekt, jeg ikke kan stå inde for. Annette og jeg har haft det godt sammen, men jeg skal kunne tro på projektet og det gør jeg ikke.

- Det her er noget, jeg har overvejet i længere tid og lad mig sige det på denne måde: det generer mig ikke, at der er fokus på Elbæk og en ny kulturminister i disse dage, siger Tesfaye.

SF vælger ny næstformand på møde i landsledelsen sent torsdag eftermiddag.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.