Mattias Tesfaye
Mattias Tesfaye Foto: Torkil Adsersen

Et skift fra SF til Socialdemokratiet står muligvis på tidligere næstformand i SF Mattias Tesfayes politiske agenda for det nye år.

En af hans nære allierede under Villy Søvndals ledelse af partiet, Kasper Bjering Søby, fortalte onsdag, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og over for Politiken lægger Tesfaye ikke skjul på, at ekspartifællens beslutning har påvirket ham meget.

- Jeg har kendt Kasper siden 1997, og derfor betyder det selvfølgelig også noget for mig, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og jeg har haft mange lange diskussioner med ham. Det kommer jeg også til at have i fremtiden. Men jeg har ingen kommentarer til, hvad jeg selv har tænkt mig at gøre, siger han til avisen.

På spørgsmålet om, hvorvidt et S-medlemskab langt fra er noget, han afviser, melder Tesfaye om »ingen kommentarer« og understreger samtidig, at hans politiske fremtid stadig er uvis.

- Jamen, jeg er uafklaret med, hvad jeg skal med politik. Og om jeg overhovedet skal noget med politik. Indtil jeg er afklaret, træffer jeg ingen beslutninger, siger han til Politiken.

Mattias Tesfaye blev valgt som næstformand i SF på landsmødet i april sidste år efter en langvarig debat, og han meddelte for omkring en måned siden, at han trak sig fra posten. Årsagen var, at han ikke var enig med den partilinje, den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen, står for.

Kasper Bjering Søby arbejdede tæt sammen med Tesfaye under sin tid i SF og var med til at udforme det udkast til et nyt principprogram, som tidligere formand Villy Søvndal og tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen kæmpede hårdt for at få vedtaget under landsmødet i april. Han betegnes dermed som en af Søvndals tro væbnere.

I december meldte Bjering sig ud af SF og forlod sin plads i partiets landsledelse ligeledes på grund af uenighed med den nye SF-ledelses politiske linje.

Der florerer nu mange spekulationer om, hvorvidt Thor Möger Pedersen også er på vej ud af partiet. Han har tidligere afvist at søge nye veje, og han vil over for Berlingske Nyhedsbureau ikke kommentere Tesfayes overvejelser.

- Jeg har ikke udtalt mig, siden jeg stoppede som minister - hverken om SF-forhold eller regeringen. Derfor har jeg heller ingen kommentarer til din sag, skriver eksministeren i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.