Chat med Joachim B. Olsen og Tania på bt.dk
Chat med Joachim B. Olsen og Tania på bt.dk Foto: Asger Ladefoged

Tania Niebuhr fra Brøndby har ikke haft det nemt, efter at det kom frem, at hun modtager 23.000 kr. om måneden efter skat som kontanthjælpsmodtager

Det har fået mange op af stolen, der bl.a. på Facebook raser over, at den enlige mor til fire kan få så meget, mens de selv har mindre til overs, selv om de hver dag går på arbejde.

Hun bliver beskyldt for at være ’nasserøv’ og det, der er værre. Og det har været ubehageligt for hende, forklarede hun, da hun fredag chattede med bt.dk's læsere sammen med Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, der har kritiseret, at hun kan få så meget udbetalt uden at gå på arbejde.

- Der kom mange gode spørgsmål, og jeg har fået lettet mit hjerte. Jeg er blevet udsat for meget svineri de seneste dage. Jeg er overrasket over, at folk kan være så modbydelige. Folk kontakter mig f.eks. direkte på Facebook og skriver, at jeg er en nasserøv, at mine børn er grimme og mange andre ubehagelige ting. Det har været rart at kunne argumentere imod det. Men jeg er stærk nok til at klare presset, siger Tania Niebuhr.

taniajoachim

 

Joachim B. Olsen siger:

- Tania har klaret dagen godt, og de personlige kommentarer hører ingen steder hjemme. Men jeg kan stadig godt forstå at folk, der har et lavtlønsjob og har mindre til overs til sig selv end Tania, er forargede over, at hun får så meget. Når man sammenligner niveauet for kontanthjælp i Damnmark og Sverige får de mindre i Sverige. Og det har betydet at man har oprettet lavtlønsjob i Sverige, som man slet ikke kan i Danmark fordi det ikke kan betale sig. Man skal heller ikke svine dem til, der står op hver måned og går på arbejde.

Folk har bl.a. kritiseret Tania Niebuhr for at hun bruger penge på at ryge, og at hendes husleje er på ca. 10.000 kr. for en femværelses lejlighed på 130 kvm. i Brønby Strand.

- Jeg ville gerne holde op med at ryge, men det er svært. Det er også en dyr lejlighed, jeg egentlig ikke har råd til. Men jeg vil nødigt flytte ud af byen og rive mine børn ud af deres miljø. De er jo faldet godt til i skoler og institutioner. Og jeg vil gerne have et job. Det er ikke sundt at gå hjemme - ikke for nogen, siger Tania Niebuhr.

Joachim B. Olsen siger:

- Indtil for nylig boede jeg selv i en lejlighed på 90 kvm. til 8.000 kr. Men det er godt vi kommer til at diskutere disse problemer. De har været tabubelagt længe. Nu får vi sat præcise tal på hvad folk egentlig har til rådighed, og det er godt. Reglerne for kontanthjælp kommer helt sikkert til at blive ændret på sigt, uanset hvem, der har regeringsmagten. For vi har simpelthen ikke råd til det fremover.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.