Statsminister Lars Løkke Rasmussen slap hæderligt ud af sit pressemøde men har endnu til gode at få overbevist vælgerne om sit politiske projekt.

Før statsministeren og De Konservative bliver enige om, hvordan de kommende års økonomiske udfordringer skal håndteres, har vælgerne ingen chance for at forholde sig til den politiske plan, Lars Løkke Rasmussen fastholdt at have på sit pressemøde.

På det personlige plan kom Løkke bedre ud af pressemødet end ventet. Han fandt en passende balance i erkendelsen af, at det er "op ad bakke" for ham selv og for regeringen – uden at virke som en mand, der var sendt helt til tælling. Det havde virket hamrende utroværdigt, hvis statsministeren havde forsøgt at tegne et billede af, at der ingen problemer er.

Vil ikke lave sig selv om

Med ord, der virkede ekstremt velovervejede, var det tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen havde gjort op med sig selv, at han kun har ét at gøre: Stå ved den han er. Og det vil sige, at han insisterer på at have en familie at tage hensyn til – og at de politiske planer skal gennemføres i den hastighed, som svarer til hans eget gemyt. Løkke understregede også, at han ikke var skuespiller – og at han bærer følelserne uden på tøjet og ikke kan skjule, om han er glad eller vred.

Det gennemgående budskab var, at har vælgerne ikke tillid til mennesket, politikeren og statsministeren Lars Løkke Rasmussen, må de vælge ham fra i efteråret 2011, når der skal være folketingsvalg.

Stærkest står budskabet om, at Løkke er statsminister for nogen tid – det vil sige så længe vælgerne ønsker det – men at han er "far for resten af livet."

Om han lykkes med at give sig selv og sin familie større råderum end sine forgængere i Statsministeriet, afhænger imidlertid helt af Løkkes evne til at håndtere jobbet som statsminister. Kører det politiske på skinner, vil der uden tvivl være større forståelse for, at Løkke indimellem prioriterer familien. Og kendsgerningen er, at det har det ikke gjort i lang tid.

Pressemødet bliver ikke noget vendepunkt for Løkke. Det er muligt, at den brede befolkning lettere vil kunne forstå hans prioriteringer og dispositioner fra i dag, men VK mangler fortsat at sætte kød og blod på de politiske overskrifter. Og den manglende tiltro, der er til Løkkes lederskab – herunder hans mulighed for at vinde næste valg – kan kun bygges op over flere måneder, hvis statsministeren formår at styre regeringen og den politiske dagsorden med mere sikker hånd end det, vi har oplevet gennem de seneste måneder.