Under valgkampen for tre år siden blev Isabella Arendt døbt 'vikaren fra himlen'.

Men internt i partiet har flere medlemmer i baglandet i en længere periode ment, at deres nu forhenværende formand, Isabella Arendt, var tættere på helvede end himlen som leder af partiet.

I en længere periode har det mildest talt knebet med den gode stemning hos Kristendemokraterne.

»Jeg synes, det siger rigtig meget, at hun melder ud, at hun stopper ved at sende en meddelelse til Ritzau i stedet for at sige det til os i partiet først,« siger Karlo Brondbjerg, der er medlem af partiets hovedbestyrelse og sidder i byrådet i Herning.

Ifølge Karlo Brondbjerg fortalte Arendt ikke nogen i partiets bagland, at hun ikke alene stoppede som partiformand, men også meldte sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning.

I stedet kunne de læse det i medierne tirsdag formiddag.

29-årige Isabella Arendt blev formand for partiet i efteråret 2019. Hun blev fungerende formand for partiet i løbet af folketingsvalgkampen i juni, hvor Stig Grenov trak sig på grund af stress.

»Isabella er ung, og der har nok været mange ting, hun har skullet lære i forhold til, hvem der har ansvaret i et parti som vores,« siger Karlo Brondbjerg.

Hvad mener du med det?

»Hvem, der har ret til at sige hvad, og hvordan vores processer fungerer i partiet, før vi melder noget ud offentligt. Selvom man er landsformand, kan man kan ikke køre alt selv,« siger Karlo Brondbjerg.

Isabella Arendt, Uffe Elbæk og Kristian Thulesen Dahl efter partileder debat hos TV2 på Hovedbanegården i København, tirsdag den 7. maj 2019.
Isabella Arendt, Uffe Elbæk og Kristian Thulesen Dahl efter partileder debat hos TV2 på Hovedbanegården i København, tirsdag den 7. maj 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Har abortspørgsmålet været en del af grunden til, I er raget uklar?

»Altså, i forhold til abort hører Isabella nok til dem, der har en lidt friere tolkning af vores politik. Jeg går ikke selv ind for kvinders ret til fri abort, men jeg accepterer det. Men det er ikke så meget der, det er kørt galt for os. Hun er god til at skabe nogle overskrifter. Det er den interne kommunikation, der har været problemet.«

Det er vel heller ikke dårligt med nogle overskrifter, hvis man går efter at komme over spærregrænsen?

»Nej, det er klart. Jeg ærgrer mig  da også over, at vi ikke har været bedre til at tage dialogen undervejs om de ting, der har været galt,« siger Karlo Bronbjerg.

Isabella Arendt selv tager kritikken »helt roligt.«

»I øvrigt orienterede jeg vores næstformand, så det er heller ikke helt rigtigt, at jeg ikke talte med nogen i partiet. Men det er da rigtigt, at jeg ikke har ringet rundt til hele hovedbestyrelsen,« siger Isabella Arendt.

»Men der har jeg det også sådan, at det ikke er en beslutning, vi skal træffe i fællesskab i partiet. Det er en beslutning, jeg har truffet sammen med mine nærmeste,« siger Isabella Arendt.

Hun mener, det er et temperamentsspørgsmål, om hun burde have brugt mere tid på baglandet i partiet.

»Jeg er ikke fejlfri. Det er helt fair, hvis man ikke synes, at jeg altid har været inddragende nok. Jeg synes, det har været vigtigt for KD, at vi fik en stærkere kommunikation udadtil,« siger Isabella Arendt.

»Men kan jo lave politik mange andre steder end Christiansborg«, lyder det fra Isabella Arendt på spørgsmålet, om hun er på vej ind i et nyt parti.

Ved det seneste folketingsvalg fik Kristendemokraterne 1,7 procent af stemmerne.

Marianne Karlsmose er efter Arendts afgang blevet fungerende formand for Kristendemokraterne.