Fredericias omdiskuterede borgmester, Thomas Banke, har brudt tavsheden og regner med, at der snart kommer flere detaljer frem fra hans borgmestertid.

- Der er mange, der efterlyser afklaring. Den kommer snart.

Sådan skriver Fredericias sygemeldte borgmester, Thomas Banke (V), på sin Facebook-side ifølge TV 2, efter han mandag aften mødtes med medlemmerne af Venstres byrådsgruppe, hvor det ikke lykkedes at få ro i gruppen.

Fire af partiets seks byrådsmedlemmer holder således fortsat fast i det mistillidsvotum, byrådet stillede til borgmesteren i december, efter det blev afsløret, at han havde misbrugt kommunens kontokort og ikke havde orden i sine bilag.

TV 2 afslørede desuden i weekenden, at Thomas Banke ved to lejligheder i 2010 brugte sin egen bil til møder med partifællen Lars Krarup, hvorefter han fik udbetalt kørselspenge. Herning Kommune og Lars Krarup har siden fortalt, at disse møder aldrig har fundet.

Fredericia-borgmesteren »vil ikke forsvare disse fejl«, skriver han på sin Facebook-side.

- Det er ikke i orden, at der ikke er styr på kørselsregnskab samt Eurocard­brug. Det skal jeg være den første til at beklage. Men jeg kan forsikre for - trods det forhold at enkelte medier sikkert vil udstille det anderledes - at jeg aldrig kunne drømme om at snyde med skatteborgernes penge i form af køreture à ca. 25 km tur / retur til Kolding. Eller til Herning. Eller hvor det nu måtte være. Jeg har ikke været tilpas opmærksom på de konkrete administrative forhold og jeg kan kun gentage min dybe beklagelse. Det er noget sjusk, men ikke fusk!

Thomas Banke tilføjer ifølge TV 2, at han regner med, at der snart kommer flere detaljer frem fra hans borgmestertid.

- TV2 vil sikkert i aften fortælle at der er endnu mere at komme efter, bl.a. tre fejlagtige kørsler mellem Fredericia og Kolding og nogle andre møder. Alt sammen vil det blive udlagt som fusk og snyd og nye sensationer. Dette har dog været dem velkendt i længere tid og jeg har tidligere erkendt at jeg naturligvis skulle have lavet kørselsregnskab hyppigere, så det ville mindske risikoen for fejl.

Mandag fik Thomas Banke uventet støtte fra fem borgerlige byrådsmedlemmer, der ellers stemte for mistillidserklæringen mod borgmesteren i december.

- Jeg har tillid til, at Thomas Banke godt kan stå i spidsen for en borgerlig politik i fremtiden, siger byrådsmedlem Susanne Eilersen (DF) til Lokalavisen Fredericia.

Også bestyrelsen for Venstres vælgerforening i Fredericia bakker op om borgmesteren.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har et flertal i Venstres byrådsgruppe tirsdag morgen afleveret et personligt brev på Thomas Bankes privatadresse og venter nu på hans reaktion. Borgmesteren er fortsat sygemeldt, mens han overvejer sin politiske fremtid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.