Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tidl. miljøminister og medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, Svend Auken, er død efter længere tids sygdom, oplyser Socialdemokraterne.

- Svend Auken sov fredeligt ind kl. fem her til morgen på Bispebjerg Hospital omgivet af sine allernærmeste, oplyser gruppeformand for Socialdemokraterne Carsten Hansen til bt.dk.

Svend Auken blev 66 år.

Den tidl. miljøminister var aktiv til det allersidste, fortæller Carsten Hansen, der er dybt berørt af dødsfaldet.

- Han insisterede på at arbejde til det sidste, og han fik både bragt aviser og en bærbar ind på stuen, fortæller gruppeformanden.

- Det er frygteligt at miste så god en ven. Han kommer til at efterlade et enormt tomrum. Svend fungerede med alle og han talte aldrig ned til nogen. Han var et stort forbillede for mig, fortæller Carsten Hansen til bt.dk.

SE BILLEDERNE FRA SVEND AUKENS DRAMATISKE OG LANGE LIV I DANSK POLITIK I BILLEDGALLERIET TIL HØJRE (ELLER KLIK HER)

- Svend var en af de største og mest betydningsfulde politikere i sin tid. Han vil efterlade et stort tomrum, og vi er mange, der vil savne ham både som menneske og politiker, oplyser Socialdemokraterne i en pressemeddelse om den tidligere ministers død.

Svend Auken fik konstateret prostatakræft tilbage i 2004, men fik i første omgang slået sygdommen ned. Den frygtede kræftsygdom vendte dog tilbage i 2007.

Den tidligere S-formand og miljøminister Svend Auken blev hasteindlagt på Rigshospitalet 8. juli efter, at han var faldet i sit sommerhus i Vejby i Nordsjælland og havde slået hovedet.

Lægerne måtte fjerne en blodansamling i hjernen efter faldet, men det forlød efterfølgende at operationen var gået godt og Svend Auken var i bedring.

SE BILLEDERNE FRA SVEND AUKENS DRAMATISKE OG LANGE LIV I DANSK POLITIK I BILLEDGALLERIET TIL HØJRE (ELLER KLIK HER)

HVAD VIL DU HUSKE SVEND AUKEN FOR - SKRIV HILSNER OG KOMMENTARER I KOMMENTARFELTET NEDENFOR

Andre læser også