Forfatter Suzanne Brøgger.
Forfatter Suzanne Brøgger. Foto: Linda Kastrup

Forfatteren Suzanne Brøgger går til angreb på Dansk Folkeparti og Flemming Rose.

Dansk Folkepartis politik er baseret på fiktion og Flemming Rose er en fantast, der har gjort Danmark til et mål for terrorister. Sådan lyder kritikken fra forfatteren Suzanne Brøgger.

I et essay i den norske avis Morgenbladet går hun til angreb på tidsånden, som hun mener er kendetegnet ved fantasterier. Hun beskylder Danmarks andet største parti, Dansk Folkeparti, for at basere sin politik på fiktion:

»Uanset hvor meget magt og indflydelse, de faktisk har fået, hersker der stadig en fornemmelse af, at de ikke rigtig tæller. Den sidste afstemning om retsforbeholdet over for EU og Interpol, hvor fladfødderne stemte nej stik imod tåspidsgængernes anbefaling, viste med al tydelig den fiktion som er motoren i DF. Ingen tøvede, da de efterlod Danmark såbart og ubeskyttet mod grænseløshedens kriminelle virkelighed,« skriver hun med henvisning til folkeafstemningen, hvor danskerne stemte nej til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning.

suzanne brøgger

71-årige Suzanne Brøgger debuterede i 1973 med 'Fri os fra kærligheden' og etablerede sig herefter som en af landets mest markante kvindelige forfattere og samtidskritikere. I essayet i beskriver hun Danmark som et land af fantaster, der ikke lader virkeligheden komme ind og forstyrre. "Fantasten" lever i bedste velgående i Danmark, mener Suzanne Brøgger, og hun mener at manden bag muhammed-tegningerne, Flemming Rose, er fantasten over dem alle, der har gjort Danmark til et terrormål.

»Det er fantastisk, at han var i stand til at bilde sig selv og mange andre ind, at han, fra en provinsavis i Jylland, kunne gå til krig mod hele den muslimske milliardverdenen. Sådan vil han nok ikke se det i dag, han er blevet klogere. Men når regnestykket skal gøres op, har hans mediestunt – som han er svært stolt af, fordi det vil gå over i historien – betydet, at han ved hjælp af sit betydelige sikkerhedsopbud kan få indpas i den store verden som en very important person, samtidig med at han efterlader Danmark øverst på den sorte terrorliste lige bak Israel.«

HUN ER Erotikkens dronning - 1

Det er ikke første gang, Suzanne Brøgger er ude med riven efter Dansk Folkeparti. I bogen 'Jeg har set den gamle verden forsvinde - hvor er mine øreringe' lod hun en romanfigur kalde Morten Messerschmidt for en »vammelsmuk arier«.

Forfatter Suzanne Brøgger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.