____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den skandaleramte Fredericia-borgmester Thomas Banke brugte et alias på et svar på en urinprøve, der skulle vise partikollegerne i byrådet, at han ikke havde morfin i kroppen. Men den slags krumspring går ikke ifølge Sundhedsstyrelsen.

- Jeg ringer til min læge og beder om en urinprøve. De undersøger reglerne, og det er sådan, at man kan få et alias, hvis man er en offentligt kendt person på betingelse af man afleverer sine persondata, som så bliver særligt beskyttet, siger Thomas Banke til bt.dk.

Men sådan er reglerne ikke, forklarer sundhedsstyrelsens tilsynschef Anne Mette Dons.

- Patienter skal altid være korrekt identificeret på prøvesvar. Det er det rette at gøre i forhold til patientsikkerheden.

Thomas Banke kan ikke huske, om det var hans egen læge eller laboratoriet, der analyserede hans urinprøve, der foreslog at bruge et alias.

- Det virker ikke unormalt på mig, siger han.

- Men alle var udmærket klar over, at det var mig, der var tale om. Derfor har lægen og lægesekretæren også skrevet under på et stykke papir, hvor det fremgår, at de er bekendte med, at det er min prøve og tilhører mit cpr-nummer.

Bt.dk har også spurgt i Region Midtjylland, om det er praksis, at kendte personer kan få særlig behandling. Men det afviser juristerne i regionen.

Thomas Bankes Venstrekollega i byrådet Kenny Bruun Olsen var selv sammen med Thomas Banke til lægen, hvor han så den sedlen, der bekræfter, at Julius Juliussen er Thomas Banke.

- Jeg har set dokumentet, så det kan jeg bekræfte 100 procent. Det var en tillægsseddel, han fik, fordi han var bange for, at der kom for mange oplysninger ud om hans person.

Derfor kommer det bag på Kenny Bruun Olsen, at man ikke ifølge reglerne kan bruge et alias.

- Jeg troede også, at det var efter bogen, siger han.