Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard, er glad for at et flertal uden om regeringen vil sætte en stopper for den omstridte dimensioneringsplan.

Et flertal uden om regeringen har besluttet sig for at sætte en stopper for regeringens plan om lukning af studiepladser og i stedet for fremsætte deres egen model for nedskæringer på de videregående uddannelser ved en hasteforespørgsel i Folketinget i næste uge, og det glæder formanden for Danske Studerendes Fællesråd.

»Det er rigtig positivt, at oppositionen nu har blokeret for den uigennemtænkte og stærkt skadelige plan, som Sofie Carsten Nielsen (R) har forsøgt at gennemtvinge. En plan der ville betyde at tusindvis af unge ville blive afskåret fra at tage en uddannelse og som risikerede at skade fagmiljøer og føre til massevis af forskerfyringer,« skriver Jakob Ruggaard i en pressemeddelelse.

Ifølge oppositionens plan skal antallet af studiepladser, der skal skæres, være mindre end i ministerens model, og universiteterne får større frihed til at vælge, hvilke uddannelser der skal skæres ned på.

Jakob Ruggaard har dog stadig har en række bekymringer.

»Det er selvfølgelig positivt, at den nye plan vil skære mindre ned, og at den vil give universiteterne større frihed til at placere nedskæringerne. Det er en klar forbedring i forhold til ministerens plan. Men at skære op mod 3000 studiepladser væk er stadig meget voldsomt, og sådan en nedskæring risikerer at få store konsekvenser og at begrænse unges muligheder for at uddanne sig.«

De studerende så helst, at politikerne helt afholdt sig fra at skære ned på uddannelserne.

»Vi mener grundlæggende, at det ikke er politikernes opgave at skære ned i antallet af studiepladser og vi vil blive ved med at arbejde for, at de lader være med det. Indtil da vil vi arbejde for, at den nye model ikke kommer til at være en samlet besparelse af studiepladser, at den ikke vil føre til begrænsning af adgangen til universitetsuddannelser for unge, og at den ikke kommer til at føre til fyringer af forskere eller belaste de faglige miljøer,« siger Jakob Ruggaard.