Det var tilsyneladende ikke helt uden grund, at Venstre endte med at stemme for svinekød i daginstitutioner i Randers, selvom visse medlemmer i byrådet egentlig var imod forslaget.

Frikadeller i bytte for vindmøller.

Den aftale er tilsyneladende lavet mellem Venstre og Dansk Folkeparti i Randers, erfarer DR Østjylland.

Madpakker

Her blev Dansk Folkepartis forslag om at indføre krav om servering af svinekød i daginstitutioner tidligere på ugen blev stemt igennem. Det blev det, fordi Venstre stemte for.

Ifølge Dansk Folkepartis Frank Nørgaard, der er ophavsmand til det omstridte frikadelle-forslag, har de to partier indgået en aftale, der forpligter de to partier til gensidigt at stemme imod deres overbevisninger.

Til BT FORBRUG

Derfor vil Dansk Folkeparti i dag, torsdag, stemme ja til et forslag, som næsten er identisk med et, de i sommer stemte nej til.

Det er Venstres forslag om at stille fem 130 meter høje vindmøller op i Binderup ved Havndal.

»Jeg er nødt til at stemme ja. Jeg og byrådsgruppen har sat en underskrift på et politisk dokument,« siger Frank Nørgaard, som ellers er inkarneret modstander af flere vindmøller i kommunen, til DR Østjylland.

Den politiske aftale skulle angiveligt være blevet indgået af de to partier i forbindelse med en omdiskuteret omkonstituering i byrådet sidste år.

»Jeg er mindst lige så træt af at stemme for det projekt, som visse Venstre-medlemmer var for at stemme for svinekødsprojektet igennem,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.