Lars Løkke Rasmussen er presset, utilpas og anspændt. Det mener erhvervspsykolog og stressekspert Majken Matzau, som har vurderet statsministerens fremtoning under pressemødet i dag.

- Der er ingen tvivl om, at han er presset – især i den første halve time virker han meget anspændt, han sveder, og det er tydeligt at se, at han ’performer’ – han spiller en indstuderet rolle, siger Majken Matzau, som er forfatter til bogen Stresscoaching – Coaching i grænselandet’.

Majken Matzau noterede sig desuden, at Lars Løkke fremstod famlende og ordknap under besvarelsen af visse spørgsmål. De spørgsmål, der gik tæt på hans privatliv.

- Hans energi er usikker, og hans blik er heller ikke klart. Man kan se, at han bliver utilpas, når det bliver personligt, hvorimod han får en mere selvsikker fremtoning under pressemødets sidste kvarter, hvor det ikke var så personligt, siger hun.

Hun har dog også ros tilovers for statsministeren, som insisterede på sin ret til at tage en timeout med familien, væk fra den hektiske hverdag på Christiansborg.

- Set ud fra et stress-synspunkt, så gør han faktisk det helt rigtige ved simpelthen at rive et par dage ud af kalenderen og tage væk. Det vil jeg råde alle topledere i samme situation til at gøre, for ellers kommer man ikke stress til livs, siger Majken Matzau og runder af med et professionelt råd til statsministeren:

- Når man kigger på hans psykiske energi, så virker han presset. Jeg vil bestemt anbefale ham at passe ret godt på sig selv, siger Majken Matzau til B.T.