Hidtil har Liberal Alliance haft en partileder og en landsformand, men nu bliver de to poster lagt sammen.

Liberal Alliance laver om i organisationen og fusionerer partileder- og landsformandsposten.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der ved partiets næste landsmøde til april skal vælges en formand. Eneste kandidat i øjeblikket er partileder Alex Vanopslagh.

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) havde meldt sig som kandidat til at afløse Leif Mikkelsen (LA) som landsformand. Men hun har trukket sit kandidatur af arbejdsmæssige årsager, meddeler hun nu.

Det har fået det tidligere regeringsparti til at ændre i organisationen.

- Vi har brugt anledningen til at lave en ændring i organisationen, som faktisk har været oppe og vende flere gange, så vi samler partileder- og landsformandsposten i en, siger Vanopslagh i pressemeddelelsen.

- Det giver rigtig god mening for os at organisere os på den måde, og jeg har hele tiden tænkt, at en fusion af de to poster over tid ville blive nødvendig.

- Strukturen har været forvirrende på flere planer, og nu hvor folk alligevel kalder mig for formand for Liberal Alliance, kan jeg lige så godt tage titlen på mig, siger han.

Det er medlemmerne, der skal stemme om, hvem der skal bestride formandsposten.

Hidtil har det været sådan, at den politiske leder var valgt af folketingsgruppen, mens landsformanden var valgt ved landsmødet.

/ritzau/