Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Rasmus Stoklund stiger internt i graderne i Socialdemokratiets folketingsgruppe efter mandagens ministerrokader.

Den hidtidige ganske fremtrædende udlændinge- og integrationsordfører for regeringspartiet er tirsdag udpeget som ny politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

38-årige Stoklund afløser Christian Rabjerg Madsen (S), der mandag blev udnævnt som indenrigs- og boligminister.

Det skete i forbindelse med den ministerrokade, som Nick Hækkerup (S) satte gang i, da han søndag aften annoncerede, at han træder tilbage som justitsminister og forlader dansk politik. Han skal fra 1. juni være direktør i Bryggeriforeningen.

Posten som justitsminister har Mattias Tesfaye (S) overtaget. Tesfayes post som udlændinge- og integrationsminister er gået til Kaare Dybvad Bek (S).

Han efterlod et hul i Indenrigs- og Boligministeriet, og det er så her, at Rabjerg Madsen er kommet til som minister, så Socialdemokratiet stod uden politisk ordfører.

Posten som politisk ordfører er yderst vigtig. Også for regeringen. Det er nemlig den politiske ordfører, som ofte tager møgsagerne og forsvarer regeringens politik.

Opgaven bliver kun vigtigere af, at det næste folketingsvalg efterhånden er til at skimte i horisonten. Det finder sted senest 4. juni 2023.

Så Stoklund står til at få travlt, når der - formentlig efter sommerferien - begynder at gå mere valgkamp i den på Christiansborg.

Stoklund er steget hurtigt i graderne i Socialdemokratiet. Han blev valgt ind i Folketinget i 2019 i første forsøg. Og med det samme fik han den vigtige post som udlændinge- og integrationsordfører. Det er ofte en post, som betyder, at en politiker kommer i fokus. Det vil han gøre mere fremover som politisk ordfører.

Ny udlændinge- og integrationsordfører bliver Kasper Sand Kjær (S). Han har hidtil været kulturordfører. Det skal Ida Auken (S) være fremover. Desuden er der foretaget nogle andre rokader i folketingsgruppen. Eksempelvis er Anne Paulin (S) nyt ansigt i gruppeledelsen.

Andre læser også