Statsminister Mette Frederiksen får nu kritik af et af sine egne støttepartier på rød fløj.

Helt konkret sagde Mette Frederiksen i sin åbningstale i Folketinget, at det vil være skræmmende, hvis politiet ikke reagerer på borgeres anmeldelse, eller hvis deres sager trækkes i langdrag.

»Flere borgere oplever, at politiet ikke rykker ud. Eller at deres sager trækker i langdrag. Vi skal kunne have tillid til politi og retsvæsen. Alt andet er skræmmende,« lød det fra statsministeren i talen.

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, savner konkrete svar fra Mette Frederiksen.

Hun kalder det 'virkelig dumt', at regeringen har valgt at udsætte forhandlingerne om et nyt politiforlig til engang næste år.

Det nuværende politiforlig udløber nemlig 1. januar.

»Der mangler konkrete svar. Jeg er enig i, at sagsbehandlingstider skal bringes ned, men hvis det skal ske, er det jo virkelig dumt, at forhandlingerne om politiforlig er udskudt,« siger hun.

B.T. har i mere end tre måneder afdækket den rekordlange ventetid, ofre for kriminalitet udsættes for hos politi og domstole.

En række borgere som Bente Strunge HermannMary Jane Williams, Silas Lund, Uffe Kurt Jensen, Sallie Nielsen, Steen Johannsen og Charlotte Andersen fra vidt forskellige steder i landet har efter at have anmeldt kriminalitet oplevet to ting: Enten har politiet droppet deres anmeldelse, eller også har de ventet meget lang tid på en dom.

I alle de nævnte sager har politiet nu enten genoptaget sagen eller erkendt, at de har begået fejl. Og det hele er sket, efter B.T. er gået ind i sagerne.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, ligesom Rosa Lund, at politiets udfordringer er så store, at det er helt forkert at udsætte nyt politiforlig

»Helt enig. Hvorfor ikke lave en flerårig aftale nu - vi ved jo godt, hvad der skal til.

»Politiet har brug for en fast hånd og en ordentlig horisont frem, istedet for at vente og vente med at gøre det rigtige,« siger han.

Mette Frederiksen stiller i sin tale spørgsmål om, hvad der er årsag til de store udfordringer hos politiet.

»Hvad er der sket? Nye opgaver er kommet til. Bandekriminalitet. Terror. Bombesprængninger. Grænsekontrol. Men er det hele forklaringen?,« spørger hun og fortsætter:

»Eller har pseudoarbejdet også her fået lov til at tage tid fra det rigtige arbejde?«

Rosa Lund mener ligesom Mette Frederiksen, at politiet skal bruge mere af deres arbejdstid på borgernær kriminalitet.

»Det kan jeg godt følge hende i. Men jeg tror ikke, jeg er enig med hende i, hvad pseudoarbejde er,« siger hun.

De Radikales retsordfører Kristian Hegaard mener, at pseudoarbejdet har taget overhånd i politiet

»Det må jo være anledning til at afskaffe grænsekontrollen, lade Færdselsstyrelsen klare køreprøvesager og stoppe obligatoriske mobile politistationer på steder og dage, hvor der ikke er mennesker. I det hele taget at lade politiet prioritere egne resurser, så sagsbehandling kan øges,« siger han.