Der er intet odiøst i, at Venstre har betalt for, at formand Lars Løkke Rasmussens (V) familie tog med på en tur til Mallorca i kølvandet på valgkampen i 2011.

Det mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), der gerne vil minde danskerne om, at en valgkamp er hård for en partileder.

»Vi tager os godt af vores formand. Og vi tager os også godt af hans familie. Lars Løkke havde været igennem en ekstremt hård valgkamp. Jeg tror næsten ikke, der er nogen, der kan begribe, hvor hårdt det er for en partileder i et af de største partier at føre sådan en valgkamp. Derfor havde han ikke set ret meget til sin familie, og derfor betalte vi fra Venstres side den rejse,« siger Inger Støjberg.

Fredag kom det frem, at Venstres partikasse har betalt for Mallorca-turen, og tidligere på ugen afslørede Ekstra Bladet, at Venstre har betalt 152.000 kroner for tøj til Løkke i perioden 2010-2011.

Selvom tøjsagen ifølge Inger Støjberg er »træls«, har hun hele tiden stået fast på sin opbakning til sin partileder og statsministerkandidat, og det gør hun fortsat:

»Det kommer på ingen måde til at ændre på min opbakning til Lars Løkke. Og i øvrigt er det ikke Lars Løkke, der har besluttet, at den her rejse skulle betales af Venstre. Det er Venstres ledelse,« siger hun.

Blandt andre har tidligere folketingsmedlem og borgmester for Venstre Preben Rudiengaard kritiseret Venstres landsorganisation for at lade Løkke forbruge på partiets regning, men Inger Støjberg synes ikke, ledelsen skal kritiseres.

»Jeg synes, at Venstres ledelse har ageret i orden i denne her sag. Vi passer godt på vores formand, og vi passer godt på hans familie, for vi vil faktisk rigtig gerne have, at han har en familie, som også kan have mulighed for at se ham,« siger hun og tilføjer, at hun »bakker fuldstændig op om de valg, Venstres ledelse har truffet«.