Lyt til artiklen

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har kun hovedrysten til overs for Hizb ut-Tahrirs udmelding om, at den danske regering ved at deltage i bombardementer af Islamisk Stat i Irak gør sig til »hyklere og barbarer«, fordi det går ud over uskyldige kvinder og børn - præcis som terrorangrebet i Paris i fredags.

»Oven på angrebene i Paris kaldes der nu til en intensivering af krigen i Syrien og Irak som et led i kampen mod ”IS”, der tilsyneladende stod bag fredagens angreb. Som tidligere vil dette komme til at koste mange civile muslimer i Syrien livet, men hertil er politikernes holdninger klare, og der fældes ingen tårer,« skriver Hizb ut-Tahrir i pressemeddelelsen, hvor danske politikere og ikke mindst regeringen får skudsmålet »hyklere og barbarer«.

Men det vil Inger Støjberg ikke have på sig.

»Vi gør alt for, at undgå civile tab, og det mener jeg også, vi skal. Det er netop med til at definere, hvad vi er for en koalition. Hvis man ser de bombetogter, som franskmændene har udført det seneste døgn, er de målrettet træningslejre og våbendepoter. Så det er jeg fuldstændig uenig med dem i,« siger hun til bt.dk.

Junes Kock, medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien og Elias Lamrabet, vicemedierepræsentant for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien.
Junes Kock, medierepræsentant for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien og Elias Lamrabet, vicemedierepræsentant for Hizb ut-Tahrir i Skandinavien. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Derimod mener hun, at Hizb ut-Tahrir med deres pressemeddelelse, endelig har bekendt kulør.

»Hizb ut-Tahrir er en syg organisation som ikke hører til her. Med det, de siger her, stiller de sig på samme side som IS. Jeg noterer mig derfor, at folk med et værdigrundlag som Islamisk Stat, har fået et sted, de kan søge hen nu,« siger Inger Støjberg.

Hizb ut-Tahrir skriver blandt andett, at »bombardementerne allerede nu, hvor man angiveligt forsøger at undgå civile tab, medfører drab og lemlæstelser på et stort antal civile, herunder uskyldige børn og kvinder. Dette vil kun forøges i takt med flere angreb for at 'beskytte' Vesten og 'frihederne'.«

Det får Integrationsministeren til at undre sig over, hvorfor Hizb ut-Tahrirs danske medlemmer ikke en gang for alle forlader det land og demokrratiske styresystem, som de tilsyneladende foragter.

»Der er desværre et område i verden, der er baseret på syge idéer præcis som dem Hizb ut-Tahrirs medlemmer i Danmark bakker op om, så jeg forstår egentlig ikke, hvad det er, der afholder dem fra at flytte dertil. Det kunne selvfølgelig være det danske ydelsessystem. Ellers ved jeg ikke, hvad det kunne være,« siger Inger Støjberg.

Hizb ut-Tahrir er et parti, der med egne ord »arbejder for genoptagelsen af den islamiske levemåde i de muslimske lande. Altså at ændre den politiske situation i de muslimske lande ved at etablere kalifatet, så muslimerne kan leve ifølge deres egne værdier.« Men officielt tager de afstand til Islamisk Stat.