Socialdemokratiet og DF mener, at det går for langsomt med at se på at få udvist kriminelle udlændinge.

København. Regeringens arbejdsgruppe for at udvise flere kriminelle udlændinge har fem anbefalinger, som skal munde ud i lovforslag i det kommende folketingsår.

Målet er at kunne begynde at behandle ændringerne inden årets udgang, så flere kriminelle udlændinge bliver udvist fra Danmark.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på et samråd.

- Det er min helt klare holdning, at kriminelle udlændinge ikke hører hjemme i Danmark.

- Regeringen er fast besluttet på at få vendt hver en sten, så vi i videste omfang kan få udvist hver en udlænding, siger hun.

Den tværministerielle arbejdsgruppe hører under Justitsministeriet og har fem bud på nye stramninger.

Nedsættelsen af arbejdsgruppen bakkes op af både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Men på torsdagens samråd er begge partier skeptiske, for det går ikke hurtigt nok med at se på reglerne, og der bliver ikke udvist nok kriminelle udlændinge.

Ministeren er indkaldt i samråd for at svare på, om de danske domstole kan udvise flere kriminelle udlændinge, end tilfældet er i dag.

Anbefalingerne går blandt andet ud på at afvise og udvise rockere og bandemedlemmer i højere grad end i dag af hensyn til den offentlige orden.

Regeringen er villig til at løbe en procesrisiko og afprøve en konkret sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for at se, hvor langt man kan gå.

Der skal i en udvisningssag i højere grad lægges vægt på, om en udlænding i en tidligere dom har fået et gult kort, altså en betinget udvisning.

Regeringen vil ændre udlændingeloven, så der kan gives et kortere indrejseforbud, så der kan udvises i tilfælde, hvor der ellers ikke ville blive udvist.

Desuden skal anklagemyndigheden blive bedre til at forberede udvisningssager.

Retsordfører Trine Bramsen (S) mener dog ikke, at hun fik svar på sine spørgsmål om, hvorvidt danske domstole kan udvise flere.

- Det har vi ikke fået svar på, så det var ikke det sidste, vi har hørt til denne sag, siger hun.

/ritzau/