Helle Thorning-Schmidts mand blev castet til en russisk film, fordi han ifølge instruktøren lignede en ung Tom Hanks.

Herhjemme har statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, haft en af hovedrollerne i den famøse skattesag. I Rusland spiller han hovedrollen i en anden »sag«.

Politiken har fundet frem til en russisk film fra 2007 ved navn »Haute Couture Dress«, hvor en mand ved navn Steven Kinnok har en af de bærende roller.

Trods den alternative stavemåde er der rent faktisk tale om den Stephen Kinnock, som vi i Danmark kender bedst for at være gift med statsministeren.

Det bekræfter instruktør Tatiana Kanayeva, der opdagede Kinnock, da han som leder af British Council i Skt. Petersborg introducerede en teaterinstruktør ved en festival i byen.

- Da jeg så og hørte, hvordan Stephen introducerede instruktøren, tænkte jeg, at han lignede en ung Tom Hanks, og at jeg måske kunne overtale ham til at være med i filmen. Så bagefter ved en reception opsøgte jeg ham og spurgte. Han bad om at få manuskriptet tilsendt, siger hun til Politiken.

Efter at have læst manuskriptet sagde Kinnock »da« til at være med i projektet.

- Nogle gange dukker noget op, og det her var et øjeblik af den slags. Jeg følte, at det kunne blive sjovt og interessant og en mulighed for at forbedre mit russiske, siger han til Politiken.

Det skulle dog først lige godkendes på hjemmefronten.

- Men Helle sagde: Kør bare løs. Hun bedømmer mig lykkeligvis ikke så meget på mine evner som skuespiller. Det er åbenbart ikke centralt for hende, siger Kinnock.

Filmen har været vist i en enkelt biograf i Rusland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.