Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lars Løkke i raseriudbrud, fordi Helle Thorning havde meldt sig syg til morgen-tv.

- Hvis jeg kan klare mig med tre timers søvn, så kan hun sgu godt lige kravle op af sygesengen for at være med her.

Nogenlunde sådan sagde en frustreret Statsminister, da han mødte op i morges lidt i syv for at medvirke i Go'Morgen Danmarks valgdækning, hvor han skulle lave valgflæsk med Thorning, Villy Søvndal og Lene Espersen.

Da Lars Løkke Rasmussen kort efter ankomsten til TV2s studier på Københavns Hovebanegård fik at vide, at oppositionslederen havde været tvunget til at melde fra på grund af sygdom, (Hun har svineinfluenza. Red.) vendte han prompte om på hælen med den vrede bemærkning.

Herefter forlod han både studiet og selve Hovedbanegården, fortæller flere kilder til B.T.

- Det efterlod nogle ret lamslåede studieværter i en temmelig pinlig situation, hvor de ikke anede, hvad der nu skulle ske, siger en anonym kilde, der var tilstede under Statsministerens vredesudbrud.

I dårligt humør
Et stykke tid efter Lars Løkke havde forladt tv-studiet vendte han i følge B.T.s kilder tilbage. Stadig i ret dårligt humør, men dog parat til at gå på direkte tv.  

På Go'Morgen Danmark vil hverken redaktør Line Gamborg eller studievært Ida Wohlert bekræfte, at Statsministeren udvandrede i vrede.

Gamborg vil slet ikke kommentere historien, men siger dog:

- Jeg kender ikke detaljerne, og folk skal have lov til at komme her i fred, og have lov til at være morgengrimme, uden at stå til regnskab for hvad der sker udenfor kameraerne.

Ida Wohlert betegner morgenen på Go'Morgen Danmark som 'meget begivenhedsrig.

- Det var en meget hektisk morgen, og lad mig sige det sådan, at da vi endelig fik dem allesammen på, så gik det fint, siger studieværten til B.T.

Pressechef bekræfter udvandring
Heller ikke Klaus Perregaard og Morten Langager, der er pressechefer for henholdsvis Villy Søvndal og Lene Espersen vil udtale sig om morgen-skandalen og Lars Løkkes humørsvingninger.

- Det der vil jeg slet fortælle om. Det må du få andre til, siger Morten Langager.

Men Lars Løkke Rasmussens pressechef Søs Marie Seerup, der ikke var tilstede i morges, bekræfter delvis bataljen med Lars Løkke:

- Jeg var der ikke, men jeg kan bekræfte, at Lars forlod studiet, og at han kom tilbage igen lidt efter.

Men hvad var han blevet så sur over?

- Jeg ved ikke andet end det, jeg lige har sagt., Han gik udenfor, hvor han trak noget frisk luft. Og så kom  han ind igen lidt efter. Det er alt, hvad jeg ved, siger Statsministerens pressechef Søs Marie Seerup til B.T.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var meget fåmælt, da B.T. tirsdag aften spurgte, hvorfor han blev så sur i morges. Han ønskede tydeligvis ikke at tale om, hvorfor han forlod optagelserne.
 
- Så du ikke programmet? Så kan du også se, at jeg var der, lød den korte kommentar fra Statsministeren.

I forvejen er Lars Løkke oppe at toppes med et andet medie, nemlig Danmarks Radio.

Til partilederrunden i aften på DR har han meddelt, at han ikke kommer, men at det i stedet er Venstres næstformand Kristian Jensen, der møder op.

Begrundelsen er angiveligt, at det er Venstres officielle politik, at det er Kristian Jensen, der taler om kommune-valget. hvor Venstre lige nu står til tilbagegang flere steder landet over.

DR valgte til sidst helt at aflyse partilederrunden, da både Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt har meldt afbud.