En politisk alliance er blevet til en stormende forelskelse mellem Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund og den dansk-schweiziske rigmand, Lars Tvede

Hun er partileder for det nyeste danske parti i den yderste del af blå blok.

Danmarks systemkritiske svar på Trumpismen i USA eller Marine Le Pen i Frankrig.

41-årige Pernille Vermund er oprindelig arkitekt, men står i dag i spidsen for Nye Borgerlige, der fisker i rørte vande på den borgerlige yderfløj, hvor Dansk Folkepartis udlændingepolitik anses for at være slap, og Venstres økonomiske politik regnes for socialdemokratisk.

Lavere skat, mindre offentlig sektor og decentralisme, så borgerne selv kan bestemme i landets kommuner.

Hun vil have Danmark ud af FNs flygtningekonvention og ud af EU.

Pernille Vermund er det danske udtryk for det samme slag mod systemet, som Trump er i USA og Brexit-afstemningen i Storbritannien.

Han er mangemillionær, iværksætterguru og investor bag mere end ti virksomheder gennem tiden. Som 19-årig købte han sit første hus for egne opsparede penge. Samtidig læste han både på Landbohøjskolen og Handelshøjskolen og begyndte at importere kager i containere, som han solgte til danske supermarkeder.

59-årige Lars Tvede er født i Danmark, bosat i Schweiz og forfatter til 14 bøger om erhvervsliv og økonomi samt en bog om, hvorfor den vestlige verden er mere succesfuld end alle andre samfund i verden.

Politik førte os sammen

Partilederen og pengemanden står nu frem for første gang og fortæller, at de er blevet kærester.

»Det er klart politiske grundholdninger, der har ført os sammen. Ikke Tinder,« smiler Lars Tvede, da BT møder Pernille Vermund med hendes nye kæreste, kort inden erhvervsguruen skal tale for en større forsamling på Copenhagen Business School.

Det er første gang, de taler om deres kærlighed og de politiske holdninger, der har ført dem sammen.

Og det er tydeligt, at de begge er stormende forelsket i hinanden.

Han kommer fra et ægteskab med en kvinde, som han har været gift med i 30 år. Hun har tre børn på 6, 11, og 12 og blev skilt for lidt over fem år siden fra eksmanden, som hun havde et arkitektfirma sammen med.

»Vi var sammen i 30 år, og det sluttede først her til sommer. Det var et fantastisk og succesrigt ægteskab, og vi har nogle dejlige børn, som er vokset op og klarer sig godt. Men vi var gledet fra hinanden og blev enige om at stoppe, før det blev et trist og kedeligt ægteskab,« siger Lars Tvede, mens Pernille Vermund lytter interesseret og holder ham i hånden:

»Jeg havde ingen planer om at finde en ny kæreste igen lige med det samme, men pludselig stod Pernille der bare. Bum! Så det var bare noget, der skete.«

At Pernille Vermund stod foran den succesfulde og stenrige mangemillionær, skyldes de politiske grundholdninger, Tvede blandt andet har skrevet om i sine bøger.

»Jeg kontaktede Lars i sommer efter at have læst hans bog ’Gåsen med de gyldne æg’, fordi vi gerne ville have noget baggrundsviden i forbindelse med udvikling af vores skattepolitik. Han havde arrangeret møder med forskellige mennesker. Og vi spiste sammen et par aftener i træk, og det hele var meget professionelt. Vi spurgte så Lars, om han ville holde tale ved ’Nye Borgerliges’ årsmøde. Det ville han gerne, og da vi så igen mødtes, denne gang for at tale om årsmødet, ja, så ... blev det lige pludselig hyggeligt.«

Forenet i kærlighed

Både Pernille Vermund og Lars Tvede smiler indforstået. Hun griner, og han ser lidt genert ud, mens hun tager ham om armen.

De to mødtes over politik og er nu forenet i kærlighed. Man fristes til at kalde det en ultraliberal alliance.

»Det viste sig så, at vi har det afsindigt morsomt sammen. Vi keder os aldrig, når vi er sammen, og snakker begge to som et vandfald. Jeg er jo iværksætter og har startet mange virksomheder, men det er Pernille også. Hun har altid gang i mange ting på én gang. Det projekt, hun har gang i nu, er et nyt parti, og det minder meget om det at lave en ny virksomhed. Og hun har så meget fart på. Når man er hjemme hos hende, bliver hun ringet op af et af landets førende medier, og så står hun dér og giver et enormt vigtigt interview, samtidig med at hun hænger vasketøj op. Senere gør hun det samme, mens hun vasker op. Det er stressende og alt for meget, men jeg elsker sådan noget, og det er enormt sjovt at være sammen med en pige, som har det på samme måde som jeg selv,« siger Lars Tvede, der siger, at det forelskede pars politiske holdninger flugter perfekt.

Ingen planer om støtte

Alligevel har han ingen planer om at ’investere’ i Nye Borgerlige i traditionel forstand. På samme måde som den schweizisk bosiddende rigmand Lars Seier Christensen har gjort med Anders Samuelsens parti Liberal Alliance.

Og Pernille ler, da hun bliver spurgt, om hendes millionær-kæreste skal være Nye Borgerliges sugar-daddy.

»Jeg ved ikke, hvad Anders og Lars Seier har af privatliv sammen, men jeg tror nu ikke, at der er noget. Men min Lars har jo ikke nogen aktier i ’Nye Borgerlige. Heller ikke økonomisk. Men måske skulle vi lægge billet ind,« siger hun med et stort smil og bliver så igen alvorlig

»Nej, der er ikke noget økonomisk mellemværende dér.«

»Indtil for 10 dage siden havde jeg ikke læst Nye Borgerliges partiprogram. Det har jeg så gjort nu. Og det ligger meget tæt op ad det, jeg selv ville foreslå. Decentralisering, lavere skattetryk, noget mindre offentlig sektor, og en udlændingepolitik, der minder meget om den i Schweiz« siger Lars Tvede, der mener, at Donald Trumps sejr i USA er udtryk for at USAs system er blevet for centralistisk, ligesom mange andre vestlige samfund, og derfor protesterer folk mod det ved at stemme på Trump.

Pernille nikker:

»For mig at se er Donald Trumps sejr en fantastisk cadeau til demokratiet. Når man har en herskende klasse af embedsmænd, politikere og journalister, særligt på de statsfinansierede medier, så er det fantastisk, at man kan gøre noget andet og åbne denne her indspiste verden, så danskerne i Danmark kan få magten og ansvaret tilbage, ligesom amerikanerne måske får nu i USA.«

»Der er en spontan tendens i alle samfund til, at magten bliver mere og mere centraliseret. Det sker, uden at nogen har stemt om det. Det starter som græsrodssamfund og slutter som pyramidesamfund. Og når det bliver for centralistisk, går udviklingen i stå, og kulturen bliver dårlig, og så kollapser de samfund. Så at finde en pige, som er så vidunderlig, og som jeg har sådan et åndsfællesskab sammen med, det er jo helt fantastisk,« siger Lars Tvede og tager fat om Pernille Vermunds hånd, mens han smiler varmt til hende:

Ikke medlem af kærestens parti

»Vi gik forbi Christiansborg den anden dag, og så sagde jeg bare ét ord. Mordor! (ondskabens by i ’Ringenes Herre’, hvor mørkets fyrste Sauron hersker, red.). Og hun nikkede og grinede. Han har overvejet at melde sig ind i kærestens parti, men både han og hun synes, at det er klogere, at han ikke bliver det.

»Du er mere værd uden for Nye Borgerlige end i partiet,« siger Vermund og trykker hans hånd.

»Ja, det er nok bedre, så jeg ikke risikerer at få et stempel i panden og blive sat i bås. Men det får jeg måske alligevel,« siger Lars Tvede og fortæller, at han har været ekstra engageret i samfundsdebatten, siden han blev præsenteret for Anders Samuelsen for nogle år siden.

»Men nu skal jeg snart til at tjene nogle penge igen, der skal jo smør på brødet. Og på den baggrund er det måske ikke så klogt, at jeg har indledt et forhold til en politiker,« smiler erhvervsmanden.

»Jeg er ikke politiker. Jeg er arkitekt,« siger Pernille Vermund.

Hvorfor vil du ikke betegnes som politiker?

»Fordi jeg ikke føler mig som en politiker. De er skolede på en bestemt måde, tænker på en bestemt måde og har læst cand.scient.pol. eller cand.oecon. og går til politik meget akademisk ... det gør jeg ikke,« siger Pernille Vermund og bliver afbrudt af en lille latter fra sin kæreste:

»Og så drømmer de om at arbejde i Mordor,« siger han med et lille smil, mens Pernille Vermund fortsætter sin tankerække:

»For mig er det noget, jeg gør nu, og jeg vil gerne tilbage og passe mit arbejde og tegne huse igen på et tidspunkt. Når vi har fået bugt med de udfordringer, vi står over for. Jeg har ikke tænkt mig at være i politik resten af mit liv. Det forventer jeg absolut ikke. Nej, tak. Slet ikke!«