SF's landsledelsen er delt i to grupper i synet på den unge murer Mattias Tesfaye, som har meldt sig som kandidat til næstformandsposten.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den 30-årige Tesfaye er blevet beskyldt for at nære kommunistiske sympatier, hvilket i et parti som SF er en ganske alvorlig anklage. Andre kritikere har nøjedes med at antyde, at han ikke er en rigtig SF'er, hvilket er næsten lige så slemt.

I partiets debatforum 'Rød blog' har veteranerne Pernille Frahm og Leif Hermann været ude med riven efter Mattias Tesfaye og de holdninger han repræsenterer.

Andre, især yngre, anbefaler Mattias Tesfaye. Blandt dem Nanna Westerby.

- Jeg var begejstret, da jeg hørte at Mattias Tesfaye stiller op. Han er en rigtig græsrodskandidat og er god til at sætte gang i vigtige debatter, siger hun.

Emilie Turunen kritiserer på sin facebook Pernille Frahm for at gå efter manden i et 'karikerede angreb på næstformandskandidat Mattias Tesfaye.'

- Meta Fuglsang må få styr på sine støtter. Vi skylder partiet en debat hvor hver kandidat selv fremlægger sine synspunkter. Ingen stråmænd, intet mudder - kan I finde ud af det? skriver Emilie Turunen.Der er ingen tvivl om, at den kontroversielle Mattias Tesfaye stor opbakning helt op i partiets absolutte top. Allerede inden den nye landsledelse bliver valgt, står det klart, at Mattias Tesfaye står til at vinde over Meta Fuglsang.

Partiledelsen bakker nemlig stort set enstemmigt op om den tidligere murersvend med den skarpe tunge, erfarer B.T. fra centrale SF-kilder.

Villy Søvndal hælder klart til Mattias Tesfaye, men har også haft et fint samarbejde med Meta Fuglsang og ønsker ikke at blande sig direkte.

Det skyldes ikke utilfredshed med Meta Fuglsang, som entusiastisk har passet jobbet som næstformand, som hun pludselig blev kastet ud i, da Thor Möger Pedersen med kort varsel nedlagde hvervet. Men mere at Tesfaye passer meget bedre til tidsånden og til den profil, SF ønsker at have fremadrettet. Han taler til industriarbejderen, som måske har forladt SF, men som partiet håber, man kan vinde tilbage. Hvorimod Meta Fuglsang henvender sig mere til det segment, SF henvendte sig til i 1990'erne: Akademikere og intellektuelle.Ledelsen forventer dog ikke at Mattias Tesfaye vil være helt så rebelsk som da han skrev sine ti teser i 2008.

Samfundsrevseren skal ikke rette skytset helt så meget imod sine egne. Og Tesfaye har også allerede signaleret, at han ikke vil 'genere Villy'. SFerne mener ikke selv, de har mistet arbejdervælgerne. I 2008-09 var det næststørste arbejderparti med 27 pct. af arbejdervælgerne. Ledelsen håber at kunne vinde nogle af disse tilbbage det kommende år.

Kasper Bjering Jensen, som er medlem af landsledelsen, afviser at uenigheden er udtryk for et generationsopgør i SF.

- Det er fint med en ung næstformand, særligt når vi har en ældre formand. Men det er ikke alderen, der er interessant, og det er heller ikke det, der skiller. Men hans baggrund er interessant. Det er sjældent, at vi i dag ser dygtige karismatiske folk med en fagforeningsbaggrund. Det vil være at kaste guld på gaden ikke at tage ham, siger Kasper Bjering Jensen.