Den socialdemokratiske partiformand i Køge, Tommy Kamp, har - ofte i selskab med én af Danmarks bedst kendte politikere, Henrik Sass Larsen, der forventes at blive finansminister efter et politisk magtskifte på Christiansborg - rutinemæssigt spist og drukket gratis på én af byens mest populære cafeer, Café Vanilla, på byens torv.

Det siger både den nuværende og tidligere bestyrer på cafeen. Den påståede gratis bespisning kunne være harmløs - hvis ikke det var fordi cafeens tidligere ejer, Murat Kitir, i går stod frem i to lokale medier i Køge med en påstand om, at han reelt have 'bestukket' den lokale S-formand Tommy Kamp:

'Han og hans venner fik gratis mad, til gengæld skaffede Kamp en ret til at cafeen kunne servere udendørs på torvet'.

B. T. talte i aftes med Café Vanillas nuværende bestyrer David Stanley og den tidligere bestyrer Gøkhan Bas, som begge bekræfter, at Tommy Kamp har spist på husets regning op til flere gange om ugen. David Stanley siger:

- Tommy Kamp har adskillige gange spist her. Og jeg har aldrig nogensinde modtaget betaling for de selskaber, han har haft i tidens løb. Og det har ikke været billige middagsselskaber.

- Det har været flasker vin til 500-600 kr. og store middagsretter om aftenen, og det har fortsat ud på aftenen med drinks. Vi har fået at vide, at det var fordi, at han kunne sørge for, at vi havde udendørsservering.

Tidligere bestyrer Gøkhan Bas arbejdede i flere år på Vanilla og fortæller, at han heller aldrig har set Tommy Kamp med selskab betale.

- Tommy skulle aldrig betale, og han var her nogle gange flere gange om dagen og spiste for store beløb.

Han var her også med Henrik Sass Larsen, som i Tommy Kamps selskab heller ikke skulle betale. Men når Henrik Sass Larsen kom her alene med sin familie, så betalte han altid, lyder det fra Gøkhan Bas.

B.T. har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen til disse beskyldninger. Men uden held.

Murat Kitir, tidligere indehaver af Café Vanilla, fortalte i går i Dagbladet Køge og til Køge TV, at han ydede bestikkelse i form af gratis mad og drikke til Tommy Kamp. Årsagen er ifølge Murat Kitir, at Tommy Kamp som byrådsmedlem som modydelse skulle få gennemtrumfet tilladelse til meget lukrativ udendørsservering på Køge torv.

- Han kom ind på Vanilla en sommerdag i 2007 og spurgte, om jeg havde lyst til at få udeservering på Torvet. Til gengæld skulle jeg give ham gratis mad og drikke. Han ville hjælpe mig, og så skulle jeg hjælpe ham, siger Murat Kitir til dagbladet.

Café Vanilla har i længere periode tjent mange penge på den attraktive udeservering, og i Køges teknik-og miljøudvalg har bevillingen til Vanilla ofte skabt undren.

- For mig kunne det godt se ud som, at Café Vanilla fik fortrins-stilling. Den tilladelse, cafeen søgte, blev givet. Der var ikke andre, der havde mulighed for at komme til fadet, og cafeen fik rettighederne til en pris, der åbenlyst var urimelig lav. Vi blev overrasket, hver gang det blev stemt igennem af den anden fløj, som syntes, at det da så meget tilforladeligt ud, siger Finn Buch Petersen fra Demokratlisten og medlem af teknik-og miljøudvalg i Køge.

Bindehamrende gal

Det har - trods adskillige henvendelser - ikke været muligt at få en kommentar fra Tommy Kamp, der imidlertid til dagbladet Køge om beskyldningerne fra Murat Kitir siger:

- Han er bindehamrende gal. Jeg har i tidens løb hjulpet lidt med at formulere en ansøgning, men jeg har aldrig talt hans sag over for nogen embedsmænd eller udvalgsmedlemmer. Jeg har da fået lidt gratis kaffe og kage, men det er der jo mange mennesker, der har fået, og det er mig bekendt ikke ulovligt, siger Tommy Kamp.

Købte 'ulovlige piller'

Dramaet i Køge fik dog onsdag en ekstra dimension, da Murat Kitir, efter at have udtalt sig til de to Køge-medier, blev anholdt efter ransagning af Café Vanilla og hans hjem og sammen med en anden mand sigtet for besiddelse af narkotika.

Via Køge-tv forlød det, at Henrik Sass Larsen skulle have købt 'ulovlige piller'. Til det siger den højt placerede socialdemokrat:

- Det er bysladder, og det er grænseoverskridende det her. Jeg kender intet til det. Er det mig, der skal bevise, jeg er uskyldig? Jeg forstår ikke, jeg skal stå model til det her, er det kommet dertil, siger Henrik Sass Larsen til B. T.

Henrik Sass Larsen, der i mange år har boet i Køge, vil nu klage til Pressenævnet:

- Såfremt det kan identificeres hvem kilden til Køge TVs historie er, vil jeg omgående bede min advokat om at sagsøge vedkommende med baggrund i injurielovgivningen. Jeg vil endvidere tage henvendelse til Pressenævnet for at bede dem om at vurdere hvorvidt Køge. tv har overtrådt medieansvarsloven ved at viderebringe disse udokumenterede påstande, siger Henrik Sass Larsen til Lørdagsavisen.dk.

HAR DU OPLYSNINGER I SAGEN - TIP B.T. HER