Liberal Alliance er kravlet over spærregrænsen på to procent. Troen på en valgsejr breder sig i partiet før landsmøde. Men en ekspert tror, at ballonen brister.

Når Liberal Alliance på lørdag holder landsmøde i DGI-byen i København, vil et af partileder Anders Samuelsens budskaber være en stigende tro på sejr ved det kommende folketingsvalg.

Efter at være dømt helt ude af politiske eksperter er Liberal Alliance for første gang kravlet over spærregrænsen på to procent i Catinéts meningsmålinger for Ritzau.

- Jeg tror, tilliden til os nu er vendt tilbage. Vi har strammet op på organisationen og på måden at kommunikere på, og nu kommer vælgerne efter en turbulent periode, hvor de har ønsket at se os an, siger Anders Samuelsen.

Målingen giver fornyet tro på, at det er realistisk at indfri Liberal Alliances mål om otte mandater ved næste valg.

- Når man først passerer spærregrænsen, så er der mange, der tænker, okay, det er realistisk, at de kommer ind. Det er ikke stemmespild, og så er de villige til at flytte deres stemme, siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance satser i øjeblikket massivt på en annoncekampagne med helsides artikler i de borgerlige aviser Berlingske Tidende og Morgenavisen Jyllands-Posten. Annoncerne fokuserer alene på det reformivrige partis politik, og det virker, mener Anders Samuelsen.

- Vi har haft 10 år, hvor reformer har været et fyord. Det skal der laves om på. Det er gået op for befolkningen, at det går ikke at stå stille, når man deltager i et globalt kapløb, og den erkendelse vil brede sig til Christiansborg, siger Anders Samuelsen.

Politisk kommentator Niels Krause-Kjær tvivler dog på projektet.

- Liberal Alliance har været igennem en ørkenvandring det seneste år, men nu får de formentligt et muntert og optimistisk landsmøde. Det er dog svært at se det bære igennem til valget, siger Niels Krause-Kjær.

Han peger på, at tilstrømningen til Liberal Alliance formentlig skyldes, at vælgerne lige nu ønsker at straffe Venstre og De Konservative.

/ritzau/