Politisk redaktør Amalie Kestler og særlig rådgiver Jacob Blomgren Knudsen er flyttet sammen. Amalie Kestler ses her på Berlingskes redaktion, hvor hun tidligere har været nyhedschef. Indsat: Jacob Blomgren Knudsen.
Politisk redaktør Amalie Kestler og særlig rådgiver Jacob Blomgren Knudsen er flyttet sammen. Amalie Kestler ses her på Berlingskes redaktion, hvor hun tidligere har været nyhedschef. Indsat: Jacob Blomgren Knudsen. Foto: Kristian Sæderup (arkiv)/Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser
Når pressen går i seng med politikere, begynder alarmklokkerne at bimle og bamle hos det fleste. For kan vi nu være sikre på, at de involverede kan undgå at dele arbejdsrelaterede spørgsmål med hinanden?

Senest har vi i Helle Thornings skattesag hørt, hvordan Ekstra Bladet var tæt involveret i et samarbejde med den tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsens spindoktor.

Nu viser det sig, at en af regeringens spin-doktorer netop købt hus med en politisk redaktør, skriver Ekstra Bladet lørdag.

Der er tale om Jacob Blomgren Knudsen, der er særlig rådgiver for Videnskabsminister, Morten Østergaard (R), der også sidder i regeringens magtfulde Koordinations-og økonomiudvalg. Og Amalie Kestler, der er politisk redaktør på Dagbladet Information.

Midt i oktober fortalte Amalie Kestler om flytningen på sin Facebook-profil:

- Så er der skrevet under på salg af lejlighed. Føles lidt mærkeligt. Men også ok!, skrev hun.

Årsagen til salget er, at Amalie Kestler og Jacob Blomgren Knudsen nu har købt hus sammen.

BT har forsøgt at få en kommentar til beslutningen fra parret. Amalie Kestler er i øjeblikket i USA, hvor hun dækker den amerikanske valgkamp for Information. Men hun bekræfter via sms, at parret flytter sammen.

- Det er rigtigt, at vi flytter sammen. Man bestemmer jo heldigvis ikke selv, hvem man forelsker sig i. Jeg har som det første orienteret min chefredaktør, Christian Jensen, som har fuld tillid til min journalistiske dømmekraft. Derudover har jeg ingen kommentarer, skriver Amalie Kestler.

Informations chefredaktør Christian Jensen, der normalt er fortaler for at holde den journalistiske uafhængighed højt, ser ingen umiddelbare problemer i forholdet.

- Jeg har fuldstændig tillid til, at Amalie Kestler kan varetage opgaven som politisk redaktør og at hun kan finde ud af at sortere i informationerne og passe på sin integritet som journalist, siger Christian Jensen.

Han sammenligner det med alle øvrige forhold, hvor journalister skal holde kildekritikken i hævd.

- Det følger af almindelig kodeks for journalister, at man ikke skal beskæftige sig med noget, hvor der kan sættes spørgsmålstegn ved ens integritet. Det er noget, man vurderer i samarbejde med sin nærmeste chef.

- Hvis ens onkel er direktør i en pensionskasse, skal man ikke skrive om pensionsselskaber. Og det siger sig selv, at Amalie Kestler ikke skal skrive om politiske spørgsmål indenfor Jacob Blomgren Knudsens ministerområde, siger Christian Jensen.

Han mener, at Amalie Kestler skal have lov at blive forelsket, også selvom det er i en politisk rådgiver. Han vil oven i købet have lov til at glæde sig over det.

Men i forlængelse af Helle Thornings skattesag, har du selv været meget skarp i din kritik af pressens involvering med spindoktorer?

- Ja, men det handlede om, at jeg gik skarp i rette med Ekstra Bladets involvering med Peter Arnfeldt om at plante en historie. Det krævede selvransagelse i branchen. En forelskelse er noget helt andet, og det tager vi fra situation til situation, siger Christian Jensen.

BT har talt med Jacob Blomgren Knudsen, der også bekræfter huskøbet. Men han ønsker ikke at kommentere sagen.

- Jeg henviser til min chef, Uffe Toudal Pedersen, siger Jacob Blomgren Knudsen.

Uffe Toudal Pedersen har ikke reageret på BTs henvendelser endnu.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.