- Jeg kan overhovedet ikke genkende noget i Jan Kjærgards noter, som jeg skulle have sagt, sagde politisk rådgiver Peter Arnfeldt til Skattesagskommisionens udspørger.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende spindoktor har tirsdag afgivet en forklaring om sin rolle i lækken af Helle Thorning-Schmidts skattepapirer - og det er en forklaring, der ligger meget langt fra den version, Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen kom med mandag.

Fra Ekstra Bladets side forelå det, at Arnfeldt gennem en længere korrespondance havde tilbudt avisen fortrolige oplysninger - men det afviser Peter Arnfeldt igen og igen.

Peter Arnfeldt siger, at han blev kimet ned af Jan Kjærgaard, der var helt elektrisk, da den daværende oppositionsleder ikke ville fremlægge hele redegørelsen, efter hun blev frikendt af SKAT København i efteråret 2010.

Det havde hun ellers i første omgang lovet for rullende kameraer.

- Jeg har talt med ham, men jeg kan ved Gud grød ikke genkende hverken tonen eller det, der skulle være sagt, siger Arnfeldt.

- Jeg har aldrig sagt, at Helle ikke er clean. Sådan snakker jeg slet ikke, siger Arnfeldt.

Peter Arnfeldt blev også spurgt, om han havde været i besiddelse den ni sider lange redegørelse i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det fik han den 16. september, erkendte den tidligere spindoktor, med det formål at forberede et presseberedskab - men allerede dagen efter makulerede han den.

Det gjorde han, forklarede han, da Helle Thorning-Schmidt erklærede at hun kun ønskede at offentliggøre selve afgørelsen - og ikke de ni sider.

Læs hele Peter Arnfeldts forklaring i BTs liveblog fra Skattesagskommisionens dag 2 HER.