Statsminister Helle Thorning-Schmidts personlige rådgiver Noa Redington kastede sig personligt ind i sagen for at få stoppet en kritisk kampagne mod Margrethe Vestager og resten af den Radikale top, som Socialdemokraternes, SFs og Enhedslistens ungdomsorganisationer havde planlagt.

Det skriver bureauet newspaq og avisen.dk. 

Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Redington, ringede og tryglede formanden for Socialdemokraternes ungdomsorganisation (DSU) om at stoppe kampagnen, fortæller Newspaqs kilder, en oplysning formanden Peter Hummelgaard Thomsen ikke vil bekræfte.

LÆS OGSÅ: 

- De Radikale har så meget ballade i deres bagland over at sige nej til tobin-skatten. Og eftersom de forlanger at være det eneste parti i regeringen, som skal være pletfrit, lykkedes det dem åbenbart at overbevise den socialdemokratiske top om at bede deres ungdomspolitikere droppe kritikken, fortæller kilden til Newspaq.

Noa Redington fik held med sit forehavende. DSU, SFU og SUF besluttede tirsdag morgen at droppe kampagnen, mens De Radikales ungdomsformand på samme tid sad på TV2 News og hængte de tre ungdomsorganisationer ud. Den officielle forklaring om at droppe kampagnen mod regeringspartneren lyder dog lidt anderledes hos to af de tre organisationer.

- Vi ville heller være safe than sorry. Vi har ikke interesse i at forværre de realpolitiske muligheder i regeringen, siger SFU-formand, Gry Möger Poulsen, søster til skatteminister Thor Möger Pedersen.

LÆS OGSÅ:

Hos DSU er den officielle forklaring på den droppede kampagne følgende:

- Det gik op for os, at vi kunne komme til at modarbejde et reelt holdningsskifte i regeringen, hvis vi trængte De Radikale op i en krog, så vi valgte at droppe kampagnen, lyder det fra Peter Hummelgaard Thomsen.

- Vi fandt ud af det her gennem pressen. Det var på ingen måde en beslutning, vi tog, fortæller talsmand for SUF, der er ungdomsorganisation under Enhedslisten, Annika Holm Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Redington.