Thorning-parrets skattesag var en »livsfarlig sag for Venstre«. Det fortæller den tidligere leder af Venstres kommunikationsafdeling, Søs Marie Serup, under sin afhøring foran Skattesagskommissionen.

Oppositionens leder og hendes mand beskyldes for systematisk skattefup. Umiddelbart virker det som en gylden mulighed for et presset regeringsparti, men i Venstre blev skattesagen betragtet som en brandvarm kartoffel.

Det fortæller partiets tidligere top-spindoktor, Søs Marie Serup Laybourn, der onsdag afhøres i Skattesagskommissionen.

I 2010, da skattesagen kom frem, blev Venstre beskyldt for at grave efter snavs om sine politiske modstandere, så rent strategisk valgte partiets Center for Kommunikation og Politik at holde skattesagen ti fod fra livet.

- Vi betragtede det som en sag, der var farlig for Venstre. Det var livsfarligt for vores afdeling, der var ny. Vi gjorde alt for at holde den sag fra livet. Jeg gav alle medarbejdere en ordre om, at de enkelte medarbejdere ikke måtte røre ved sagen - alle opkald skulle stilles ind til mig, og Peter Christensen var den eneste politiker fra Venstre, der udtalte sig om den, siger Søs Marie Serup Laybourn i vidneskranken.

Presserådgiverens betænkning ved skattesagen afholdt dog ikke politisk ordfører Peter Christensen fra at forfølge sagen politisk.

- Men man kan sagtens vurdere, at det er en farlig sag for venstre, men stadigvæk gå politisk på sagen, siger Søs Marie Serup Laybourn og forklarer, at skattesagen var interessant politisk, fordi der kunne være tale om dobbeltmoral hos en oppositionsleder.

- Han (Peter Christensen, red.) gik efter bolden - ikke manden. Men der var da nogle udtalelser, som jeg efterfølgende gerne ville have været foruden, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.