Folkebevægelsen mod EUs sandsynlige spidskandidat ved det kommende europaparlamentsvalg, Rina Ronja Kari, er klar til at overtage Søren Søndergaards plads i parlamentet, hvis hun bliver tilbudt den.

Folkebevægelsen mod EU har for øjeblikket én taburet i Europa-Parlamentet, og på den sidder Søren Søndergaard (N).

Det gør han dog ikke meget længere, for til maj skal der på ny være valg til parlamentet i Bruxelles, og EU-modstanderen med det karakteristiske overskæg genopstiller ikke. Søren Søndergaard tilbød allerede i juli, at han ville trække sig før tid, hvis Folkebevægelsen valgte en spidskandidat, der samtidigt var en af hans tre suppleanter.

Som det ser ud nu, bliver spidskandidaten netop det. 28-årige Rina Ronja Kari er den eneste, der har meldt sig som spidskandidat for Folkebevægelsen, og hvis Søren Søndergaard vælger at trække sig, så står hun klar til at tage over.

»Jeg vil først og fremmest sige, at det er Sørens mandat, så det er hans beslutning,« siger hun.

»Men hvis Søren Søndergaard på et tidspunkt siger, at nu vil han ikke det mere, så må vi tage den derfra. Jeg er suppleant for ham, og derfor er det oplagt, at jeg træder ind. Jeg har været suppleant siden sidste valg, og jeg har selvfølgelig været klart til at overtage, hvis han en dag ikke vil mere.«

Spørgsmål: Men hvis Søren Søndergaard trækker sig fra sit mandat, og du får det tilbudt, vil du så tage imod det?

»Det er klart, det ville jeg ikke sige nej til.«