Forud for kommunalvalget 16. november oplever Det Demokratiske Parti det som nærmest umuligt at komme til orde og forklare om partiets politik.

Partiet render panden mod muren, når det gælder deltagelse i lokale valgdebatter i foreninger og hos for eksempel den lokale tv-station TV 2 Lorry.

I en mail til B.T. fremgår en for partiet deprimerende liste over afslag:

»Jeg har desværre ikke mulighed for at tilføje dig til panelet, da lokaludvalgene har valgt kun at invitere de partier, der blev valgt ind i Folketinget ved sidste valg,« lyder det fra Amager Vest Lokaludvalg.

»Valgchef Jesper Friis kan forklare vores ærgerlige, men nødvendige valg…« lyder meldingen i afslaget fra TV 2 Lorry.

»Vi må desværre afvise dit ønske om deltagelse i panelet, da vi har besluttet udelukkende at invitere partier, som sidder i Borgerrepræsentationen,« lyder det fra Københavns Ældreråd. Og sådan fortsætter listen. B.T. har set dokumentation for de forskellige afslag.

Et fællestræk er, at de etablerede partier prioriteres i debatterne. TV 2 Lorry tilbyder dog alle kandidater at blive repræsenteret i en kandidatdatabase, hvor vælgerne ved at svare på en række spørgsmål selv kan se, hvilken kandidat de er mest enig med.

Oplever du som kandidat til kommunalvalget, at det er svært at komme til orde med dine budskaber? Frygt ej, B.T.s digitale vælgermøder for marginaliserede københavnske lokallister kommer til undsætning. Skriv til debatredaktør Sanne Fahnøe, hvis du repræsentere en liste, der har svært ved at få gennemslagskraft, så arrangerer vi et digitalt valgmøde på vores platform: safa@bt.dk

»Jeg synes, det er ærgerligt, at vi som opstillingsberettiget parti ikke kan få taletid. Vi lever i et demokrati og burde have lige vilkår,« lyder det fra Det Demokratiske Partis spidskandidat i København, Peter Hjorth.

»Når det gælder private arrangementer, må de naturligvis invitere dem, de har lyst til, men når det er offentligt støttede lokaludvalg og licensfinansierede medier, synes jeg, alle skal behandles lige,« fortsætter han.

Han oplyser, at det ene af de valgmøder, partiet har fået afslag fra, har modtaget 60.000 kroner Fra Københavns Kommune i støtte.

»Altså i princippet giver partierne sig selv støtte, som indirekte er betalt af mig selv via skatterne. Så indirekte betaler jeg for, at mine politiske modkandidater får taletid og eksponering over for vælgere og journalister, mens jeg kun kan kigge på,« siger Hjorth.

Han medgiver, at det kan være svært at finde plads til alle omkring 30 lister i København, når der skal debatteres, men har selv det oplagte forslag, at man jo bare kunne arrangere flere debatter og blande de etablerede partier med de nye og mindre lister.

»Det svarer til, at Pernille Vermund ikke ville have kunnet stille op til partilederdebatter under sidste valgkamp, fordi de endnu ikke sad i Folketinget,« siger Peter Hjorth og fortsætter:

»Det kan godt være, at ingen kender os, men så vi har vi jo bare ekstra meget brug for at komme til orde og forklare om vores politik.«

Og hvad står de så for? Faste parkeringspladser til alle, flere grønne arealer i byen, mulighed for at også lavtlønnede skal kunne eje egen bolig i hovedstaden og en sammenhængende finansieret plan for fremtidens København.
Bare for at nævne et par eksempler fra partiprogrammet.

Tættere på valget vil Det Demokratiske Parti stille op til et digitalt vælgermøde med B.T.s læsere på B.T. Live på Facebook, hvor alle kan følge med live. Her vil der blive lejlighed til at gå mere i dybden med partiets politik.